TTB Bahçeli'ye cevap verdi: Binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız

TTB Bahçeli'ye cevap verdi: Binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız
Türk Tabipler Birliği, MHP lideri Bahçeli'nin 'Tabipler Birliği kapatılmalıdır' sözleri üzerine açıklama yaptı.

Türk Tabipler Birliği, kendilerini "hain" diye nitelendirip "kapatılsın" diye çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergamalı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız." sözleriyle cevap verdi.

Bahçeli, TTB'ye karşı sabır ve tahammül gösterilmesinin artık imkansız olduğunu, bir an önce kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması gerektiğini savunmuştu. 

Bu sözler üzerine TTB'den açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "İyi ki TTB var. Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var... Biz hekimiz, Biz Türk Tabipler Birliği'yiz. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergamalı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır 'iyi hekimlik' yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."  

NE OLMUŞTU? 

Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden TTB'nin "Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz" eylemini "haince" diye nitelendirmiş ve TTB'nin kapıtılması, yöneticileri hakkında da adli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar