TTB'den Şeyhmuz Gökalp açıklaması: Adalet sisteminin kara lekesi

TTB'den Şeyhmuz Gökalp açıklaması: Adalet sisteminin kara lekesi
'Görevini başarıyla sürdüren meslektaşımız Dr. Şeyhmus Gökalp’ın serbest bırakılacağına ve haksız-hukuksuz tutukluluğun sona erdirileceğine inanıyoruz.'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Hayatı boyunca ‘iyi hekimlik’ değerleri ışığında ihtiyaç duyulan her alanda emek vermekten imtina etmeyen Gökalp’in devam eden haksız ve kanıtsız tutukluluğu ülkemiz adalet sisteminin kara lekesi, tarihin ironisidir" dedi.

Tutuklu yargılanan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’ın 10 Şubat günü görülecek duruşması öncesi açıklama yapan TTB, Gökalp'in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Duruşma öncesi İstanbul Tabip Odası'nda (İTO) düzenlenen basın açıklamasına TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İTO Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Dr. Murat Ekmez, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taner Gören ve TTB 2016-18 dönemi başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel' katıldı.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Türkiye’nin yasaları yok saydığını, bilim ve hakkaniyetten uzak olduğunu ifade etti. Fincancı, Gökalp’ın bir gizli tanığın ifadeleri ve katılmadığı bir toplantı nedeniyle tutuklu bulunduğunu söyledi. Gökalp’ın 10 Şubat’ta duruşmasının olduğunu ifade eden Fincancı, "Görevini başarıyla sürdüren meslektaşımız Dr. Şeymus Gökalp’ın serbest bırakılacağına ve haksız-hukuksuz tutukluluğun sona erdirileceğine inanıyoruz" dedi.

'ADALET SİSTEMİNİN KARA LEKESİ'

Hekimlikte hastanın gerçek verileri gerektiği gibi hakimlikte de suç delilinin dikkatte alınması gerektiğini vurgulayan Fincancı şunları söyledi:

"Nasıl ki yalan şikayetler, sahte grafikler, tahrif edilmiş tahliller hastaların hayatına mal olabilir ve kötü hekimlik uygulamalarıyla insan bedeni ölürse, diğerinde yani kötü ‘hakimlik’ ve bağımsız olmayan yargılamalarda ‘insanlık’ ölür. Hayatı boyunca ‘iyi hekimlik’ değerleri ışığında ihtiyaç duyulan her alanda emek vermekten imtina etmeyen TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in devam eden haksız ve kanıtsız tutukluluğu ülkemiz adalet sisteminin kara lekesi, tarihin ironisidir."

TTB'YE GÖZDAĞI

Gökalp’in tutuklanmasıyla TTB’ye ve hekimlere gözdağı verilmeye çalışıldığını altını çizen Fincancı, "Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinde yaptığı vahim hataları ve sakladığı gerçekleri bütün yalınlığıyla ortaya koyan TTB yönetiminin cezalandırılmaya çalışıldığını herkes biliyor. Şeyhmus Gökalp’in iyi hekimlik değerlerine sahip ve onurlu bir hekim olarak anti-demokratik, adaletsiz uygulamaların karşısında olduğunu herkes biliyor. Şeyhmus Gökalp’in suçsuzluğunu herkes biliyor. İftiracı gizli tanık beyanları ile insanları tutuklamanın haksızlığını, hukuksuzluğunu, vicdansızlığını herkes biliyor" diye konuştu.

Basın toplantısında Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Dr. Raşit Tükel, Dr. Taner Gören ve Dr. Murat Ekmez de konuşma yaparak iftiracı bir gizli tanığın ifadelerine dayanılarak tutuklanan Dr. Şeyhmus Gökalp’in bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Öne Çıkanlar