Sağlık emekçilerine talimata TTB'den tepki: Sağlıkçıları öldürüyorsunuz

Sağlık emekçilerine talimata TTB'den tepki: Sağlıkçıları öldürüyorsunuz
Coronavirus'e yakalanan sağlık emekçilerinin 10 gün sonra yeniden PCR testi yaptırmaksızın işe dönmeleri istendi.

Türk Tabipler Birliği (TTB), Covid-19 tanısı alan sağlık çalışanlarının işbaşı yaptırılmasına tepki göstererek, "Taammüden sağlıkçıları öldürüyorsunuz" dedi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ile Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimlikleri tarafından sağlık çalışanlarına bir yazı gönderilerek, enfekte olan çalışanlarını belirtileri devam etse bile iş başı yapmaları istendi.

10 GÜN SONRA İŞBAŞI İSTENDİ

Dice Üniversitesi'nden sağlık çalışanlarına gönderilen yazıda, "PCR testi pozitif çıkan çalışanlarımız PCR testi yapıldıktan gün 10 gün sonra maskeyle çalışmaya devam edeceklerdir" denildi. Yazıda, "Kişilerde tat, koku, duyu kaybı ve öksürük semptomlarının olması, çalışmaya ve izolasyonun sonlandırılmasına engel değildir. Maske ile çalışmaya devam edeceklerdir" ifadeleri yer aldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimliği tarafından gönderilen yazıda da, "Hastaneler Başhekimliği Enfeksiyon Komitesi'nin ilgi (a) sayılı yazısında Covid-19 tanısı alan sağlık çalışanlarının tedavi bitimi sonrası işe geri dönüşlerinde ayaktan tedai gören çalışanların 10 gün, yatarak tedavi gören çalışanların 14 gün, yoğun bakımda yatarak tedavi görev çalışanların 20 gün sonra PCR negatifliğine bakılmaksızın göreve başlayacakları belirtilmiştir" denildi.

Yazıda, "Başhekimlik duyurusuna rağmen Covid-19 geçiren çalışanların işe dönüşlerinde bazı birimler tarafından PCR negatifliği istenerek test yaptırılması konusunda zorlamalar olduğu tespit edilmiş olup ilgi yazılar direktifleri dışında hareket edilmemesi hassasiyetle rica olunur" ifadeleri kullanıldı.

TTB: SAĞLIKÇILARI ÖLDÜRÜYORSUNUZ

"Tüm yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkarak başarılı olamazsınız" diyen TTB, sağlık çalışanlarının Covid-19 tanısı aldıktan en çok 20 gün sonra PCR testi yapılmaksızın işbaşı yapmalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TTB, "Sağlık çalışanları hasta iken çalışmaya zorlanılıyor. Yaptıklarınız/yapamadıklarınızla teaamüden sağlıkçıları öldürüyorsunuz" dedi.

Öne Çıkanlar