TTB uyardı: Hastaneler doldu, yoğun bakımlar alarm veriyor,

TTB uyardı: Hastaneler doldu, yoğun bakımlar alarm veriyor,
Ekonomik alt yapı oluşturularak bir an önce tam kapanma çağrısı yapan hekimler, 'Artık bıktık! Her gün 5 otobüs dolusu insanı kaybediyoruz' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Coronavirüs (Covid-19) salgınında son duruma dair İstanbul Tabip Odası binasında basın toplantısı düzenledi. Hekimler, "Aynı şeyleri söylemekten yorulduk. Yağmur gibi hasta yağıyor" dedi. 

TTB, "Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, ölümleri durdurun" çağrısıyla 15 Nisan'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde ve bütün illerin Sağlık Müdürlükleri önünde taleplerini yeniden haykırmak için bir araya geleceklerini söyledi. Hekimler, "Korkunç derecede bir vaka artışı var, yağmur gibi hasta geliyor. Söz bitti. Her şey ortada. Yöneticiler gerekeni yapmıyor" dedi. 

ÜÇÜNCÜ VE EN BÜYÜK PİK

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, günlük vaka sayılarının 50 bini aştığını, can kayıplarının gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi 250'yi aştı vurgusu yaptı. Fincancı; eksik, yanlış ve tutarsız politikalarla, başarısız salgın yönetimiyle ülkede kontrol altına alınamayan Coronavirus pandemisinin üçüncü ve en büyük pikini yaptığını vurguladı.

'YENİ ÖLÜMLERE TANIKLIK ETMEKTEN TÜKENDİK'

Fincancı, hastanelerin COVID-19 hastalarıyla dolduğunu yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmediğini vurguladı ve "Yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Bu tablodan sadece COVID-19 hastaları değil, COVID-19 dışı hastalarımız da mağdur oluyor, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamıyorlar" diye ekledi. 

'İKTİDAR UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADI, SEYRETMEKLE YETİNDİ'

Fincancı, "Tıpkı Gabriel Garcia Marquez’in 'Kırmızı Pazartesi' romanındaki gibi her şey herkesin gözü önünde oldu. Böyle olacağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün yönetenler biliyordu. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen gereken önlemleri almak yerine tabloyu seyretmekle yetindiler. Baştan beri yaptıkları gibi hala salgını yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyorlar; 'aşı umudu tacirliği' yaparak insanları oyalıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca da 'maske, mesafe, hjyen' tekerlemesiyle suçu vatandaşlara atıyorlar" şeklinde konuştu.

HEKİMLER, 15 NİSAN'DA ANKARA'DA OLACAK

"Yeter! Bin defa yeter!" diyen Fincancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

"Bu kâbusu hep birlikte durduralım.TTB olarak bütün sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte iktidarı uyarmak, topluma çağrıda bulunmak için 15 Nisan Perşembe günü saat 12.30’da 'Yaşam Hakkımızdan vazgeçmiyoruz, Ölümleri Durdurun!' sloganıyla Ankara’da Sağlık Bakanlığı ve Türkiye’nin bütün illerinde de Sağlık Müdürlükleri önünde olacağız. Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve sağlık çalışanlarına değil.

Bütün emek-meslek örgütlerini, bütün sendikaları, bütün siyasi parti ve çevreleri, başta yakınlarını COVİD-19 nedeniyle kaybedenler olmak üzere bütün yurttaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu yanlış politikalara itiraz etmeye, bu korkunç gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar