TÜGVA belgeleri: Soylu'ya 'tilki' denildi

TÜGVA belgeleri: Soylu'ya 'tilki' denildi
TÜGVA sızındı belgelerinde Soylu'nun istifa ettiği güne dair WhatsApp mesajları ortaya çıktı: 'Reis görevden alacaktı, esamesi kalmayacaktı ancak Demirel’in öğrencisi tilkilik yaptı'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu TÜGVA'da yayımlanan belgeler de yeni bir tane daha ortaya çıktı. 'Eskimez Tügvalılar' grubunda 12 Nisan 2020'de ortaya çıkan yazışmalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiği ve daha sonra geri döndüğü süreç için "Soylu, Demirel’in tedrisatından geçmiş bir siyasetçi. Sokağa çıkma yasağından doğan olumsuz algıyı sosyal medya üzerinden istifasını açıklayıp kurnazlıkla lehine çevirdi. Belki Reis görevden alacaktı, sokağa çıkma yasağından ötürü ve esamesi kalmayacaktı ancak Demirel’in öğrencisi tilkilik yaptı" yorumunu yaptı.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) sızıntı belgelerinden bir yenisi daha ortaya çıktı. 

Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağının geç duyurulmasından sonra ortaya çıkan izdihamın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmişti. Bu istifanın ardından 'Eskimez Tügvalılar' WhatsApp grubunda Soylu'nun istifasına ilişkin konuşmalar ortaya çıktı. 

Medyascope'dan Aytuğ Özçolak'ın haberine göre, WhatsApp grubundaki bir TÜGVA üyesisinin "Bakanımıza yakışmadı" diye yazdığı görülüyor. 

Başka bir TÜGVA üyesinin ise "Soylu, Demirel’in tedrisatından geçmiş bir siyasetçi. Sokağa çıkma yasağından doğan olumsuz algıyı sosyal medya üzerinden istifasını açıklayıp kurnazlıkla lehine çevirdi. Belki Reis görevden alacaktı, sokağa çıkma yasağından ötürü ve esamesi kalmayacaktı ancak Demirel’in öğrencisi tilkilik yaptı" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 Nisan 2020 tarihinde, 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin geç açıklamada bulunulması sonucunda marketlerde yaşanan izdiham görüntülerinin ardından 12 Nisan saat 21.30’da Twitter hesabından paylaştığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Soylu ile görüşenCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise istifa kararını kabul etmemiş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bir açıklama paylaşılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan açıklamada, "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar