TÜGVA'nın ordu, emniyet ve yargıdaki kadrolaşması deşifre oldu

TÜGVA'nın ordu, emniyet ve yargıdaki kadrolaşması deşifre oldu
Gazeteci Metin Cihan, TÜGVA'nın eski yöneticisi tarafından kendisine ulaştırılan belgeleri açıkladı: Ordu, yargı ve emniyette kadrolaşmışlar. 'FETÖ'cülerin yaptıklarından bir farkı yok.

Gazeteci Metin Cihan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu TÜGVA'nın eski yöneticisi tarafından kendisine ulaştırılan belgeleri paylaştı. Belgelerde TÜGVA'nın ordu, emniyet ve yargıdaki kadrolaşması dikkat çekerken Cihan, "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'paralel devlet yapılanması' başlığı atardım" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜGVA Vakfı'na ait belgeler sızdırıldı. Gazeteci Metin Cihan eski bir TÜGVA yöneticisinden kendisine iletilen belgeleri sosyal medya hesabından yayınladı. Devlet kadrolarına atanan kişilerin de bulunduğu belgeleri paylaşan Cihan "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'paralel devlet yapılanması' başlığı atardım" dedi.

'FETÖ'DEN BİR FARKI YOK'

Cihan, dosyaları incelemesinin ardından durumu "FETÖ'cülerin yaptıklarından ne farkı var tüm bunların. Amaç aynı, yöntemler aynı, sonuçlar aynı. Sadece cemaat isimleri farklı" sözleriyle değerlendirdi.

Cihan'a belgeleri atan eski yönetici, atanmak isteyen kişilerin TÜGVA ile iletişime geçip istediği yere atandığını iddia etti.

"PARALEL DEVLET YAPILANMASI"

Belgelere ulaşan Cihan Twitter hesabında şu ifadelere yer verdi:

"TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım. Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, FETÖ diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar. Excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim. Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar