TÜGVA, AKP'li vekilleri de şikayet etmiş

TÜGVA, AKP'li vekilleri de şikayet etmiş
TÜGVA'ya ait sızan belgelerde AKP'li vekillerin de istenilenleri yapmadıklarında merkeze rapor edildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında olduğu ve Yüksek İstişare Kurulu üyeliğini yürüttüğü TÜGVA'ya ait sızan belgelerde AKP'li vekillerin de merkeze şikayet edildiği ortaya çıktı.

HalkTV'den Hazar Dost'un haberine göre, 1 Haziran 2016 yılında hazırlanan rapora göre TÜGVA tarafından Kırıkkale'de Vali Vekili Mükerrem Ünlüer'den istenilen mülk, AKP Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ve Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu tarafından başka bir vakfa (Yeni Dünya Vakfı) istenmiş.

Vali vekili, mülkü Yeni Dünya Vakfı'na tahsis etmiş. Ardından TÜGVA yetkilileri, AKP milletvekili Mehmet Demir'i arayarak durumu anlatmış, fakat Demir'in cevabı, "Size başka yer bakalım" olmuş. Raporda ise bu konuşmaya dair "Konuyu kapattı" yazdığı görüldü.

TÜGVA yetkilileri bahsi geçen mülk için bir görüşme de Yeni Dünya Vakfı temsilcileriyle yapmış. Fakat Yeni Dünya Vakfı temsilcisinin, TÜGVA'ya cevabı, ''Yukarıdan arattır bakalım, koskaca Türkiye Gençlik Vakfısınız'' oluyor. Raporda, bu cevap, alaycı ve lakayıt olarak değerlendiriliyor.

TÜGVA tarafından hazırlanan aynı raporda, sorunun çözümü için, vali vekili ve milletvekili Mehmet Demir'in aranıp bilgilendirilmesi ve uyarılması olarak belirtiliyor.

Belgelerde ise TÜGVA'nın il temsilcilikleri, kendilerine yardımcı olmayan vali ve vali yardımcılarının vakfın genel merkezine şikayet ediyor.

Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, vakıf temsilcilerine eleştirel bir dil kullandığı için yetkililer tarafından hazırlanan raporda TÜGVA Genel Merkezi'ne şikayet edilmişti.

Öne Çıkanlar