TÜM BEL-SEN'den mobing protestosu

TÜM BEL-SEN'den mobing protestosu
TÜM BEL-SEN, üyelerine yönelik mobing ve sürgün uygulamalarına karşı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı protesto etti.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 2 Nolu Şubesi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın üye ve yöneticilerine baskı uygulayıp, sürgün etmesini protesto etti. Aliğa Demokrasi Meydan'ında yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

TÜM BEL-SEN İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Fatma Kılınç, Acar'ın 2019 yerel seçimlerinde göreve başladığından beri üyelerine mobbing, emekliliğe zorlama, emekli olmak istemeyenlere "başka kuruma gidin" baskısı kurduğunu belirtti. Kılınç, "Bir üyemizin son iki yılda 5 kez görev yeri değiştirilmiş ve sürgüne zorlanmıştır. Hukuki mücadele sonucunda üyemiz görev yerine iadesi sağlanmıştır. Ancak Belediye Başkanı Serkan Acar her seferinde keyfi uygulamalarla hukuku ve yasaları yok saymıştır. Bu hukuksuz ve yasa tanımazlığa son verilmeli" diye çağrıda bulundu.  

'DİRENECEĞİZ'

Kılınç,"Üyelerimiz ısrarla atıl durumda bırakılarak görev yerleri değiştirilmekte, gerekli ortam ve ekipman sağlanmamakta ve görev verilmeyerek etkisiz hale getirilmektedirler. Haklarında herhangi bir ceza bulunmamasına rağmen 'geçici görev' adı altında sürgüne gönderilmektedir. Acar’ın göreve gelmesinden beri devam etmektedir. Haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar