Tümamiralden istifa: Onurum, gururum incindi

Tümamiralden istifa: Onurum, gururum incindi
Erdoğan'ın pasif göreve aldığı Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı istifa ederek Onurum, gururum incindi" dedi.

Libya ile deniz sahası anlaşmasının mimarı olarak gösterilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, bugün istifa etti. Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Yaycı, istifa gerekçesini "Onurum, gururum incindi" sözleriyle açıkladı. 

Tümamiral Yaycı, cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar ile Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmıştı.

BAŞARILI BULUNDUĞU ÖNE SÜRÜLENLER PASİF GÖREVE ATANIYOR

Libya Anlaşmasının mimarı ve Gülen Cemaati'ni Deniz Kuvvetleri'ne sokmamasıyla ilgili iktidar ve çevresinin övdüğü Yaycı'nın pasif göreve getirilimesi sorgulanırken, askeri olarak 'başarılı' komutanların son dönemde görevlerinin değiştirilmesi ve istifa etmesi olağan hale geldi. Daha öncede Suriye'de Zeytin Dalı ve Fırat kalkanı Harekatları'nda yer alan komutanlar istifa etmişti. 

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener ise sosyal medya hesabından, "Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün Deniz Kuvvetleri’ndeki Kurmay Başkanlığı’nı bırakıp Genelkurmay’a geçmesini istediği Yaycı, düzmece bir dosya ile haksızlığa uğradığını belirterek istifa  etti" yazdı.

Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı da Fırat Kalkanı dolayısıyla ön plana çıktığı dönemde; 2. Kolordu Komutanlığı'nda pasif bir göreve atanmıştı. İsmail Metin Temel’de, Zeytin Dalı Harekatı'nı yönetmesi sonrası pasif göreve atandı, Tuğgeneral Mustafa Barut'ta Afrin'den dolayı ilgili çevrelerce ön planda tutuluyordu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar