Tuncel: Tek tipe karşı direneceğiz

Tuncel: Tek tipe karşı direneceğiz
Kandıra Cezaevi'nden mesaj gönderen Sebahat Tuncel, 'Tek tip kıyafeti yırtmakla kalmayacak, bu zihniyete karşı direnişi de büyüteceğiz' dedi.

HABER MERKEZİ - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra 1 Nolu Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla son yayımlayan 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) ile ilişkin mesaj gönderdi.

KHK ve OHAL rejiminin Türkiye halklarının geleceğini çok derin etkilediğini belirten Tuncel, "Son çıkan KHK, insanlığa karşı suçları, işkenceyi, emek sömürüsünü, kutuplaşmayı devletin güvencesine almaktadır. Tek tip elbise uygulaması insan onuruna, hak ve özgürlüklerine yönelik bir saldırıdır. Bize dayatılan bu onursuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. Tek tip elbiseleri yırtıp atmakla kalmayacak bu zihniyete karşı direnişi de büyüteceğiz" dedi.

KHK ile getirilen diğer düzenlemelere de tepki gösteren Tuncel, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu kapsamda tartışılan cezasızlık, linç girişimlerini teşvik etmekle iş savaşa davetiye çıkarmakla birlikte toplumun bir arada yaşam olanaklarını da ortadan kaldırmaktadır. Bu son çıkan KHK tüm Türkiye halklarının, kadınların güvenliğini, özgürlüğünü tehdit etmektedir. Buna karşı daha güçlü ses çıkarılması elzem niteliğindedir. Taşeronların kadroya alınmasının reklamını yapan iktidar sömürü düzenini sizlere, gerçeği gizlemenin aracı olarak bunu çıkarmıştır." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar