Tunceli Valiliği'nden karakolda işkenceye ilişkin açıklama

Tunceli Valiliği'nden karakolda işkenceye ilişkin açıklama
Dersim'de Doğukan Gül isimli gencin götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü’nde polisler tarafından işkenceye uğradığı ortaya çıkmış, darp raporu alan genç polislerden şikayetçi olmuştu.

Tunceli Valiliği, kentte önceki gün gece saatlerinde 3 arkadaşıyla gözaltına alınan Doğukan Gül isimli gencin götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü’nde polisler tarafından işkenceye uğradığının ortaya çıkmasına ilişkin açıklama yaptı. Valilik, darp raporu verilen ve polisler hakkında şikayetçi olan gencin işkence gördüğüne ilişkin haberlerin asılsız olduğunu savundu.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, 11 Mart tarihinde saat 23.30 sıralarında mesaileri sonrası sivil olarak il merkezindeki bir kafeteryaya giden üç emniyet görevlisi ile sayıca kalabalık bir grup arasında sözlü tartışma yaşandığı iddia edildi. Sözlü tartışmanın kafeterya dışına taşarak daha sonra arbedeye dönüştüğü iddia edilen açıklamada, "Yaşanan olayda iki kamu görevlisi çeşitli yerlerinden yaralanırken bir kamu görevlisinin de eli kırılmıştır. Kamu görevlileri olayla ilgili şikayetçi olmak üzere gittikleri Tunceli Asayiş Şube Müdürlüğünden ifadeleri alındıktan sonra doktor raporu almak amacıyla hastaneye gitmek üzere çıktıkları esnada, binanın önünde olayın diğer tarafı grupla karşılaşmış ve iki grup arasında tekrar bir arbede yaşanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yaşanan olayın orada bulunan görevlilerin müdahalesiyle sonlandırıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi: "Yaşanan her iki olaydan dolayı taraflar birbirinden şikayetçi olmuştur. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu olayla ilgili olarak çeşitli sosyal medya platformları ve bir takım basın ve yayım organları üzerinden oluşturulmak istenen algıya itibar edilmemesi hususu önemle rica olunur."

NE OLMUŞTU?

Dersim’de polislerce gözaltına alınan Doğukan Gül isimli gencin götürüldüğü Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’nde polislerce işkence gördüğü, darp raporu alan gencin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Gördüğü şiddet nedeniyle bayıldığını ve polislerin kendisinin olayla ilgisinin olmadığının anlaşılması üzerine şikayetçi olmamasını istediğini belirten genç, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gül’ün babası Hüseyin Gül’ün ise suç duyurusu için polislerden yoldaki ve karakoldaki mobese ve kamera görüntülerini istediği ancak emniyetin ‘kameraların bozuk olduğunu’ ileri sürerek vermediği ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar