'Tünel isteyen var mı?' diye sordu: İstanbul'un trafik sorununu Musk mı çözecek?

'Tünel isteyen var mı?' diye sordu: İstanbul'un trafik sorununu Musk mı çözecek?
Elon Musk, Twitter hesabından aralarında İstanbul'un da bulunduğu dünyanın en kötü trafiğine sahip şehirler listesinin altında şu soruyu sordu: Tünel isteyenler?

+GERÇEK - Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz yıllarda düşük basınçlı bir geçit aracılığıyla 1000 km/s’den daha hızlı bir ulaşım sistemi kurabileceğini belirten bir proje yayınlamıştı. Musk, Aralık 2016‘da ise trafik sıkışıklığını sona erdirecek çözümler üretmek için The Boring Company‘yi hayata geçirdi.

Hyperloop projesini hayata geçirmek isteyen Boring Company, bu amaç doğrultusunda şehirlerle bazı sözleşmeler imzaladı. Şirket, Las Vegas‘ta ise trafiğe karşı ilk projesini ortaya koydu. 4.3 kilometrelik yeraltı tünelinde insanları taşımak için Tesla araçlar kullanılıyor.

Bu proje 46.6 km’ye genişlemeye hazırlanırken, Elon Musk‘ın Twitter’daki paylaşımı bu projenin gelişimine işaret ediyor.

HYPERLOOP BÜYÜK ŞEHİRLERİN TRAFİĞİNE ÇÖZÜM OLABİLİR

Musk, sıralamada İstanbul‘un 10'uncu sırada yer aldığı dünyanın en kötü trafiğine sahip şehirleri listesinin altına bir soruyla yorumda bulundu. 

Listenin altına "Tünel isteyenler?" diye soran Elon Musk, gelen bazı tünel fikirlerine de cevap verdi.

Hyperloop‘un ulaşımın en hızlı yolu olduğunu savunan Elon Musk, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki yıllarda Boring Co, çalışan bir Hyperloop oluşturmaya çalışacak. (Hyperloop) Günümüz teknolojisi ile 2000 milden (3200 km) daha kısa mesafeler için bir şehir merkezinden diğerine ulaşmanın mümkün olan en hızlı yolu. Daha uzun yolculuklar için uzay araçları daha hızlı."

Elon Musk ayrıca, gelen bir soru üzerine diğer yeraltı tünelleri gibi Hyperloop‘un da kasırga gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olacağını dile getirdi. Musk, fırtınalarda bazı metro ve tünellere su basması gibi sorunları nasıl çözeceğini ise açıklamadı. Musk, Tweet’inde şu ifadeleri kullandı:

"Yeraltı tünelleri yüzey hava koşullarına karşı dayanıklıdır (metro buna iyi bir örnektir). Bu nedenle yüzeyde şiddetli bir kasırga varsa Hyperloop için fark etmez. Farkına bile varmazsınız."

Öne Çıkanlar