Turistlere 15 gün karantina uygulanacak

Turistlere 15 gün karantina uygulanacak
İspanya, yurtdışından gelecek herkese 14 gün karantina kararı aldı. İspanyol basını kararın turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini yazdı.

Koronavirüsü salgınını en ağır geçiren ülkelerden biri olan İspanya, yurtdışından gelecek kişiler için karantina kararı aldı. İspanya hükümeti, 15-24 Mayıs tarihleri arasında ülke dışından seyahat için gelecek kişilerin 14 gün karantinada kalması gerekeceğini açıkladı.

Buna göre bu kişiler, ikamet edecekleri yerde 14 gün boyunca kalacak; dışarıya sadece gıda almak, eczane veya doktora gitmek için çıkabilecek. Sağlık Bakanı Salvador Illa’nın imzasını taşıyan kararnamede, ülke dışından giriş yapan herkesin karantina sürecinde sağlık yetkililerince kontrol edilebileceği belirtildi.

TURİZMCİLERE ‘MÜŞTERİLERİ BİLGİLENDİRME’ ŞARTI

Kararname, seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin ve ulaşım şirketlerinin de bilet satış sürecinde müşterilerini bu konuda bilgilendirmesini şart koştu.İspanyol basını, ülke ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olan turizmin bu karardan etkileneceğini yazdı. İspanya’da mülkü veya sabit ikametgâhı bulunmayan kişilerin 14 günlük karantina kuralı nedeniyle ülkeyi ziyaret edemeyeceğine dikkat çekildi.

Şu an için 15-24 Mayıs arası girişleri kapsayan kararın uzatılıp uzatılmayacağı bilinmiyor.

Öne Çıkanlar