Turizm tesislerinin ödemelerini erteleme çalışması yalnızca AKP grubuyla paylaşıldı

Turizm tesislerinin ödemelerini erteleme çalışması yalnızca AKP grubuyla paylaşıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kamu arazilerinde bulunan turizm tesislerinin kira ödemelerinin ertelemeleri için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kamu arazilerinde bulunan turizm tesislerinin kira ödemelerinin ertelenmesi yönündeki çalışmayı yalnızca AKP grubu ile paylaşmaları tepki çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kamu arazilerinde bulunan turizm tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payı ödemelerinin ertelenmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışmanın yalnızca AKP grubu ve AKP'li vekillerle paylaşıldığını kaydeden bakanlık açıklamasında, "Kanunları uyarınca ilgili bakanlıklar tarafından üzerinde turizm tesisleri yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcılar ve işletmecilerin; kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ertelenmesi için çalışma başlatılmış olup AK Parti Grubu ve Sayın Milletvekilleri ile paylaşılmıştır" denildi.

ATAY: BUNLARIN HESABI VAR

Bakanlığın sosyal medyadan yaptığı bu açıklamada kısa sürede tepki çekti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, "Net söylüyorum. Böyle devam edin. Yurttaş faturasını, kirasını, vergisini ödemeye devam etsin ama siz yandaşa peşkeş çektiğiniz yerlerin ödemelerini öteleyin bunu da sadece grubunuzla paylaşın. Devam edin… Bunların hesabı var" diye yazdı.

'TC İBARESİNİ KALDIRIN YERİNE AKP YAZIN'


Öne Çıkanlar