Yaban keçisi öldürme ihalesini kazandı, ABD'den Maraş'a geldi, keçiyi öldürdü ve gitti

Yaban keçisi öldürme ihalesini kazandı, ABD'den Maraş'a geldi, keçiyi öldürdü ve gitti
Maraş'ın Elbistan ilçesinde yaban keçisi için avlanma ihalesi açıldı, ABD'den bu av için gelen bir avcı keçiyi okla vurarak öldürdü.

Maraş'ın Elbistan ilçesinde, "üreme yeteneğini kaybettiği" iddia edilen yaban keçisinin avlanması için ihale açıldı. Erkek yaban keçisi ABD'den gelen avcı Danny Ray tarafından okla vurularak

öldürüldü. ABD'li avcının, 9 yaşındaki keçiyi avlamak için 500 bin lira harcadığı belirtildi. 100 yıl önce nesli tükendiği düşünülen Anadolu yaban keçileri ilk olarak 2018’de yeniden görülmüştü.

İHA’nın haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021-2022 av yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı’na göre, Elbistan’daki 8 yaşın üzerindeki 1 adet yaban keçisinin acenteler aracılığı ile avlanmasına izin verdi ve bu amaçla ilk kez Elbistan’da bir yaban keçisi kotası için 16 bin 750 liralık ihaleye çıkıldı.

İhaleyi kazanan acente, söz konusu kotayı Danny Ray adlı ABD vatandaşı avcıya 24 bin 500 dolar yani yaklaşık 235 bin lira karşılığında sattı.

Danny Ray, Elbistan’a geldi ve keçiyi bulmak için 4 gün iz sürdü. Ray, 4. günün sonunda tekeyi bularak okla öldürdü.

Ray’ın, söz konusu av için yaklaşık 500 bin lira harcadığı belirtildi.

YARGIYA BAŞVURULMUŞTU

Doğaseverler avlanma ihalelerinin iptali için daha önce yargıya başvurmuştu. Bu itiraz sonucunda önceki yıl, Ekinözü, Nurhak ve Elbistan’daki 3 yaban keçisinin avlanması için düzenlenen ihale mahkeme kararıyla iptal edilmişti.

Elbistan’da başta Şardağı olmak üzere sarp ve yüksek kayalıklarda yaşamlarını sürdüren yaban keçilerinin sayısının 150’ye ulaştığı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar