Türkiye'de 02.02.2022'de nikah 'çılgınlığı' yaşandı

Türkiye'de 02.02.2022'de nikah 'çılgınlığı' yaşandı
Nikah tarihlerini 'özel bir güne' denk getirmek isteyen yüzlerce çift, 2 Şubat 2022, öğlen saat 02.00 için kuyruğa girdi. Ancak bu tarih sadece bazı 'şanslı' çiftlere kısmet oldu.

İstanbul'da 02.02.2022 öğleden sonra saat 02.00'de evlenmek isteyen birçok çift aylar öncesinden nikah dairelerine akın etti. Şişli'de Aykut ve Şebnem Gök çifti de 4 ay önceden 02.02.2022 saat 14.00'e randevu alarak, dünya evine girdi.

Edirne'de de bir başka çift, Edirne'nin kurtuluşunun 100'üncü yılına girilmesi ve plaka kodunun da 22 olması nedeniyle ilan edilen '2022 Edirne Yılı'na özel '02.02.2022' tarihini alan 5 çiftin nikahı, belediyede kıyıldı. Tuğba Uyraker ile evlenen Hakan Sönmez (25), "Tarihi isteyerek aldık. Edirne hatırası olarak bu tarih bizim için çok önemli olacak" dedi.

Kırklareli'de ikiz kardeşler Nalan ve Nagihan (28) Nurtekin, nişanlıları ile özel gün olarak seçtikleri 02.02.2022'de çifte nikahla dünyaevine girdi.

Nikah daireleri aylar öncesinden '02.02.2022' tarihinde evlenmek için başvuran çiftlerle dolup taştı. İstanbul'un birçok ilçesinde olduğu gibi Şişli'de de çiftler bu özel tarihte evlenmek için nikah memurunun karşısına geçti. 4 ay önceden '02.02.2022' tarihi için gün alan Aykut ve Şebnem Gök çiftinin nikahı saat 14.00'te kıyıldı.

Damat Aykut Gök, "Bu tarihi 4 ay öncesinden aldık, özellikle bu tarihe denk getirmek istedik. Özel bir saat, özel bir tarih oldu bizim için, tarih için yer vardı ama saatte bir sıkıntı vardı. Birkaç yere gittik, sorduk, tarih vardı ama saati bulamadık, burada saatin boş olduğunu öğrenince anında aldık" dedi.

'BU TARİHİ DE UNUTURSA YANDI ARTIK'

Gelin Şebnem Gök ise "Biz 7 yıldır birlikteyiz ve 7 yılın anısına böyle bir tarih olsun ve unutulmaz olsun, damat da unutmasın istedim. O yüzden bu tarihi ve saati seçtik, bu tarihi de unutursa yandı artık" diye konuştu.  

'ÖZEL SAAT' BİR ŞANSLI ÇİFTE NASİP OLDU 

Bugün için yoğun başvuru yapıldığını ve 13 nikah tarihi alındığını belirten Şişli Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Meliha Gündüz, "Bugün 2.2.2022 tarihi olduğu için çiftlerimizin özellikle istedikleri ve yoğun bir gün. Nikahlarımızı kıyıyoruz. Özel bir gün oldu ve kendileri de mutlular, özel tercih ettikleri bir gün, talepler kış şartlarına göre yoğun oldu. 20 dakika arayla 13 nikahımız var. Saat 14'e yoğun talep oldu ama sadece 1 şanslı çiftimize kısmet oldu. Hızlı davranıp ilk gelen çiftimiz saat 14 nikahını da seçme şansını da elde etti" dedi.

22 PLAKALI EDİRNE'DE 02.02.2022'DE EVLENDİLER 

Kentin kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle 2022, Edirne Belediyesi'nde alınan kararla 'Edirne Yılı' olarak ilan edildi. Hem 2022'nin 'Edirne Yılı' hem de kentin plaka kodunun 22 olması nedeniyle 5 çift, nikahları için '02.02.2022'ye randevu aldı. Edirne Belediyesi'nde gerçekleştirilen törende hayatlarını birleştiren çiftler, tarihin kendileri için özel olduğunu söyledi.

'BU TARİHİ ÇOK İSTEDİK, ÇOK MUTLUYUZ' 

Öğleden sonra saat 2'de kıyılan nikahla Tuğba Uyraker (29) ile hayatını birleştiren Hakan Sönmez, "Bu tarihi bilerek ve isteyerek aldık. Hem Edirne’nin plakası hem de '2022 Edirne Yılı' olması dolayısıyla bu tarihi seçtik. Doktorlarımızın da çalışmama günleri vardı, onlara rağmen çabaladık ve tüm evrakları topladık. Memur arkadaşlarımızdan da bu tarihi istedik. Tarihi biz çok istedik ama saatin 2’ye denk gelmesi tesadüf oldu. Çok güzel oldu, çok mutluyuz bu durumdan. Edirne hatırası olarak bu tarih bizim için çok önemli olacak" dedi.

'HERKESE NASİP OLMAZ' 

Edirne Belediyesi Özel Kalem Müdürü Egemen Ilgın da 2022'nin Edirne için çok özel yıl olduğunu belirterek, "2022 yılının 2'nci ayının 2'nci günü evlenmek herkese nasip olmaz. Dilerim ki arkadaşlarımızın evlilikleri bir ömür boyunca, böyle ahenkli şekilde devam eder.

2022 yılı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın girişimleriyle belediye meclisimizin kararıyla 'Edirne Yılı' ilan edildi. Hem Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı hem de ilimizin plaka kodunun 22 olması nedeniyle 'Edirne Yılı' olarak adlandırıldı. Bu özel yılda, bu özel günde evlenen kardeşlerimize bir kez daha mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

'TEKERRÜR ETMEYECEK BİR TARİH'

Edirne Belediyesi nikah memuru Ahmet İşler de bugün evlenen 5 çiftin çok şanslı olduğunu kaydederek, "Şanslı 5 çiftimiz, bu güzel tarihi seçtiler. 'Edirne Yılı' olarak seçtiğimiz yılda şubat ayında 5 özel çiftimiz yuvayı kurmak üzere birlikteliklerini evlilikle taçlandırıyorlar. Ben de nikah memuru olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok anlamlı bir tarih, bu tarih. Tekerrür etmeyeceği için onlar da kendilerini çok şanslı hissediyorlar. Çiftlerimize de mutluluklar diliyorum" dedi. 

İKİZ KARDEŞLER DE AYNI TARİHTE EVLENDİ

Lüleburgaz ilçesinde yaşayan ikiz kardeşler Nalan ve Nagihan Nurtekin, aynı günde evlendi. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Prof. Dr. Türkan Saylan Salonu'nda gerçekleştirilen ve Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin 02.02.2022'de kıydığı özel nikahta; Nalan Nurtekin, Emre Kahya ile Nagihan Nurtekin ise Berkay Yavuz ile evlendi.

Aynı anda evlenme düşüncesinin uzun süredir akıllarında olduğunu söyleyen Nalan Nurtekin, "Bu bizim aklımızda olan bir fikirdi, kardeşimle ama eşlerimiz kardeş ya da ikiz olmadıkları için böyle bir şey teklif edemedik. Sonrasında bunu onlar düşünmüşler. Onlardan böyle bir teklif gelince biz de mutlu olduk" diye konuştu.

Nagihan Nurtekin de aynı anda evlenme önerisinin, eşlerinden gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu anı da bu şekilde ölümsüzleştirmek bizim için çok güzel. Ekstra bir heyecan var. Çok mutluyuz" dedi.

Belediye Başkanı Gerenli de çok heyecanlı olduğunu belirterek, "İlk defa böyle bir nikah kıyıyorum. Bu nedenle hata yapmamak için arkadaşlarla dışarıda prova yaptık" diye konuştu. Başkan Gerenli, evlilik cüzdanlarını ikiz kardeşlere verdi. (DHA)

Öne Çıkanlar