Türkiye'de bir Alman vatandaşı tutuklandı

Türkiye'de bir Alman vatandaşı tutuklandı
PYD'ye katılmak amacıyla Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalandığı iddia edilen bir Alman vatandaşının 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandığı bildirildi.

HABER MERKEZİ- Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalıştığı sırada yakalandığı öne sürülen bir Alman vatandaşının çıkarıldığı mahkeme tarafından "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklandığı bildirildi.

DW'nin haberine göre, 14 Mart'ta Şırnak'ın Silopi ilçesinde askeri yasak bölgede gözaltına alınan Alman vatandaşı Suriye'ye geçerek PYD'ye katılmak istiyordu. Söz konusu kişinin üst aramasında, PYD'ye ait "örgütsel fotoğraflar ve dijital materyaller ele geçirildiği" iddia edildi, Suriye'deki savaşçılarla irtibatta olduğu öne sürüldü. 28 yaşındaki Alman vatandaşının daha önce Türkiye'ye iki kez girdiği belirtiliyor.

'İRTİBAT HALİNDEYİZ'

Almanya Dışişleri Bakanlığı, söz konusu Alman vatandaşının tutuklandığı yönündeki haberin şu anda teyit edilemeyeceğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Haberler hakkında bilgimiz var" denildi ve Alman Büyükelçiliği'nin haberleri doğrulatmak için Türk mercileri ile irtibat halinde olduğu bildirildi.

Geçen yıl Türkiye'de gözaltına alınan iki Çekya vatandaşı YPG saflarına katıldıkları gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski bir İngiliz asker olan Joe Robinson da aynı geçekçeyle tutuklanmış ardından kefaletle serbest bırakılmıştı.

Öne Çıkanlar