Türkiye'de ihale alıp parayı Londra'ya götürenlere kötü haber: İngiltere'den yasak geldi

Türkiye'de ihale alıp parayı Londra'ya götürenlere kötü haber: İngiltere'den yasak geldi
İngiltere'nin yabancı yatırımcıya hızlandırılmış daimi oturum vizesini kaldırmasıyla ilgili Erdoğan'ın eski doktoru Çömez, 'Yolsuzluk yapanlar artık parayı bastırıp oturum alamayacak' dedi.

+GERÇEK - İngiltere İçişleri Bakanlığı, yabancı yatırımcılara hızlandırılmış daimi oturum hakkı sunan vizenin derhal yürürlükten kaldırılacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanı Priti Patel, en az 2 milyon sterlin yatırım yapanlar için geçerli "Tier 1" vizesinin sonlandırılmasının, kara para ve dolandırıcılığa karşı alınacak sıkı önlemlerin başlangıcı olduğunu söyledi.

Yatırımcı vizesi sistemi 2008 yılında, Avrupa Birliği dışından varlıklı insanları İngiltere'de yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla başlatılmıştı. Ancak bu vize türü, suistimale açık olduğu konusundaki endişeler nedeniyle bir süredir inceleme altındaydı.

Bunun üzerine İngiltere Hükümeti, "Yolsuzluk yapan yozlaşmış elitlerin, İngiltere'ye ulaşma fırsatı olarak gördüğü Tier 1 vizesini kaldırdık" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, bir kaynak bu kararı BBC'ye doğruladı ve hükümet, "yeni göçmenlik planının" bir parçası olduğunu söyleyerek bu hamleyi erkene aldı.

"Altın vize" olarak da bilinen yatırımcı vizesi, İngiltere'de 2 milyon sterlin veya daha fazla yatırım yapanlara, aileleriyle birlikte oturma izni sunuyordu. Bu tip vize sahipleri, ne kadar yatırım yaptıklarına bağlı olarak daha sonra İngiltere'de daimi ikamet için başvurabiliyordu.

2 milyon sterlinlik bir yatırım yapan kişinin daimi oturuma başvurmadan önce beş yıl ikamet etmesi gerekirken 5 milyon sterlinlik bir yatırım ile bu süre üç yıla ve 10 milyon sterlin ile iki yıla iniyordu.

Ancak hükümet, "yolsuzluk yapan yozlaşmış elitlerin İngiltere'ye ulaşma fırsatı olarak gördüğü" bu vizeyi bir an önce sona erdireceğini açıkladı.

Bakan Patel, "Göç sistemimizin kötüye kullanılmasına karşı sıfır toleransım var" dedi ve ekledi:

"Yeni göçmenlik planım kapsamında, ulusal güvenliğimizi tehdit eden ve kirli parayı şehirlerimizde dolaştıran yozlaşmış seçkinleri durdurmak da dahil olmak üzere, İngiliz halkının sisteme güven duymasını sağlamak istiyorum."

Artık yatırımcıların İngiltere'ye yerleşmesi, yaratacağı gerçek istihdama ve somut ekonomik etkilere dayanarak gerçekleşecek.

Erdoğan'ın eski sağ kolu ve doktoru Turhan Çömez, bu gelişmenin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşımına çok sayıda beğeni ve yorum yağdı.

İşte Çömez'in kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Yolsuzluk yapanlar artık parayı bastırıp İngiltere’den oturum alamayacak. Son zamanlarda "AKP’li işadamları paralarını Londra’ya getiriyorlar diye çok mu tekrar ettim acaba?"

Öne Çıkanlar