'Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan fazla' sözlerine özür

'Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan fazla' sözlerine özür
Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran açıklaması nedeniyle özür diledi.

Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran açıklamaları nedeniyle özür diledi. Savran sosyal medyadan yayımladığı videoda, "Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride" demişti.

Doç. Dr. Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim" dedi.

Doç. Dr. Savran, geçen hafta Youtube hesabından paylaştığı videoda salgına ilişkin,"Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Lütfen evde kalın" ifadelerinde bulunmuştu. Evde kalın çağrısında bulunarak, önlem için geç kalınmadığını vurgulamıştı.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DE AÇIKLAMA YAPTI

AKP eski Milletvekili Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı DEÜ’den Doç. Dr. Savran’ın sözleriyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı savunuldu. İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştırılmasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, başta Savran olmak üzere klinikte çalışan ekibin yoğun stres ve gayret içinde fedakârlık yaptığı belirtildi. Rektörlük açıklamasında, "Vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kaygı ve korkusunu farklı bir üslupla aktaran hocamızın bu konuda yanlış anlaşıldığını ve kendisinin de üzgün olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar