Türkiye'den Almanya'ya gidecekler zorunlu test yaptıracaklar

Türkiye'den Almanya'ya gidecekler zorunlu test yaptıracaklar
Coronavirus vaka sayısının yüksek olduğu riskli ülkelerden dönenler için zorunlu testlerin uygulanmasına başlanıyor. Türkiye'den gidecek olanlar da önceden test yaptırmak zorundalar.

Almanya'da, Coronavirus salgını ile mücadele kapsamında daha önce alınan, vaka sayısının yüksek olduğu ülkelerden gelenlere zorunlu test uygulamasına Cumartesi gününden itibaren başlanıyor. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, uygulamayla ilgili olarak "Bunun, bireyin özgürlüğüne bir müdahale olduğunun bilincindeyiz" ifadesini kullandı. Bakan Spahn, öte yandan uygulanacak olan zorunlu testlerle "işi garanti altına almak istediklerini" ve bu açıdan buradaki özgürlüğe müdahalenin kabul edilebilir bir boyutta olduğunu dile getirdi.

Robert Koch Enstitüsü'nün belirlediği "riskli ülkeler" listesinde Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Lüksemburg ile İspanya'nın Aragon, Katalonya ve Navarra bölgeleri yer alıyor. Her yüz bin kişiye, son yedi günde, her gün en az 50 yeni vakanın kaydedildiği ülke ya da bölgeler "riskli ülkeler" listesine alınıyor.

TÜRKİYE'DEN GELENLER MUTLAKA ÖNCEDEN YAPTIRMALILAR

Türkiye’den Almanya’ya gelecek tüm yolcular, çocuklar da dahil olmak üzere, Türkiye’den çıkmadan önce negatif bir PCR testi sonucu ibraz etmek zorundalar. (Bazı hava yolu şirketleri 2 yaşın altındaki bebekleri hariç tutuyor. Bebeği olanlar bunu mutlaka teyit etmeliler).

Testin Almanya’ya varış öncesi, son 48 saat içerisinde yaptırılmış ve negatif sonuçlu olması gerekiyor. Testi pozitif çıkanlar, Almanya’ya gelemeyecek ve Türkiye’de tedavi edilecekler.

Test sonucunu ibraz edemeyen yolcular, uçağa ve gemiye binemeyecek, gümrük kapısından arabayla çıkış yapamayacaklar. Söz konusu uygulama, Türkiye’deki tüm şehirler için geçerli, İzmir, Antalya, Muğla ve Aydın’a yönelik farklı bir uygulama yok. Test ücreti ise 220 lira.

Almanya'ya gelenler, geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana, gönüllülük esasına göre havalimanlarında, sınır kapılarında, otobüs terminallerinde vs. ücretsiz koronavirüs testi yaptırabiliyor. Bakan Jens Spahn, gözden kaçan her vakanın enfeksiyonun yayılması adına bir etken olduğunu dile getirdi. Spahn ayrıca, tatilden dönenlere uygulanan testlerin devlet bütçesinden karşılanmasına yönelik tepkilere rağmen, ücretsiz test uygulamasını bir kez daha savundu.

Öne Çıkanlar