Türkiye'den kaçtı, İspanya'ya gitti: Volkswagen'den 7,7 milyar dolarlık yatırım

Türkiye'den kaçtı, İspanya'ya gitti: Volkswagen'den 7,7 milyar dolarlık yatırım
Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, İspanya'da yeni batarya üretim tesisinin de içinde olduğu yatırımlar için 7 milyar euro (7,7 milyar dolar) harcayacağını açıkladı.

+GERÇEK - Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, İspanya'da yeni batarya üretim tesisinin de içinde olduğu yatırımlar için 7 milyar euro (7,7 milyar dolar) harcayacak. Volkswagen, 40 gigavat/saat üretim kapasitesine sahip batarya tesisinin 2026'da üretime başlayacağını duyurdu.

VW Yönetim Kurulu'nun İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Thomas Schmall, elektrikli araç piyasasında rekabetçi hale gelmek için İspanya'daki otomobil üretiminde verimliliği artıracaklarını belirtti.

Almanya'nın dışındaki ilk batarya tesisinin Valencia'da olacağı ifade edildi. Yeni tesis 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Şirket, daha önce elektrikli araç geliştirme ve üretimi için gelecek beş yılda 52 milyar euro yatırım yapacağını açıklamıştı. Volkswagen, bu hafta başında da elektrikli akü alanında konumunu güçlendirmek için 2 Çinli şirketle ortak şirket kurma konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde, Schmall, 2030 yılına kadar partner şirketlerle birlikte Avrupa'da batarya hücresi üretimi yapacak altı fabrika kurmak istediklerini açıklamıştı. Altı fabrikanın yılda toplam 240 gigawatt saatlik enerji üretmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz aralık ayında Volkswagen, Ekim 2019 tarihinde Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı.

Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı. Şirket daha önce pandemi koşullarıyla aralarında Manisa yatırımının da olduğu yatırımlarını askıya almış, sonrasında Slovakya'da 500 milyon euroluk ilave yatırım yapılacağını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar