Türkiye'den Meriç’i geçip mahsur kalan 17 kişi donmamak için acil yardım istedi

Türkiye'den Meriç’i geçip mahsur kalan 17 kişi donmamak için acil yardım istedi
17 kişi Yunanistan tarafında mahsur kaldı. Aralarında 5’i çocuk ve 4 kadının bulunduğu 17 kişi Meriç Nehri’nin kenarından dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Türkiye’den gelen göçmenler, bebeklerin soğuktan donmak üzere olduklarını duyurdu.

Çektikleri videoyla insani yardım çağrısında bulunan göçmenler susuzluk, zorlu arazi ile soğuk hava nedeniyle çocuklar ve bebeklerle hareket edemediklerini belirterek, "Sığınma başvurusunda bulunmak istiyoruz." dedi.

Videoya konuşan kadın bir göçmen, "Hayatımız büyük tehlikede. Küçük çocuklarımız da var yanımızda. Bu noktada biran evvel insani yardım istiyoruz" dedi.

'SİYASİ SIĞINMA İSTİYORUZ'

Yalçın Toker ismindeki bir göçmen ise İngilizce olarak çektiği videoda dünyaya yardım çağrısında bulundu. Yunanistan tarafından bulunduklarını belirten Toker, "Meriç Nehri’ni geçtik ve 01 Aralık itibariyle Yunanistan tarafında bekliyoruz. Toplam 17 kişi (5 çocuk ve bebek, 4 kadın ve 8 erkek). Ne yazık ki susuzluk, zorlu arazi ve soğuk hava nedeniyle çocuklar ve bebeklerle hareket edemiyoruz. Diktatör Erdoğan’dan umutsuzca kaçıyoruz. Siyasi sığınma başvurusunda bulunmak istiyoruz. Nazik ve umutsuzca acil yardıma ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar