Türkiye dünyada en ucuz vatandaşlık sunan üçüncü ülke

Türkiye dünyada en ucuz vatandaşlık sunan üçüncü ülke
Tüm dünyada birçok ülkede vatandaşlık belirli yatırım programları ile sunuluyor ancak Türkiye kadar ucuza vatandaşlık alınabilen çok az ülke var.

Dünyada bir aileye en ucuz vatandaşlık sunan üçüncü ülke Türkiye. En ucuz vatandaşlık sunan Antigua ve Barbuda'da bir ailenin bu ada ülkesinin pasaportuna sahip olabilmesi için 140 bin dolar ödemesi yeterli. 2'nci ucuz ülke Dominik. Bir kişinin 200 bin doları ülkede oluşturulan fona yatırması ailesi ile birlikte ülke pasaportuna sahip olmaları için yeterli. Üçüncü sırada ise Türkiye var, ülkemizde halen 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı ile vatandaşlık sahibi olunabiliyor. Üstelik bu vatandaşlık hakkı tüm aileye tanınıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre Türkiye'den vatandaşlık almak, bir Karayip ülkesi olan St. Lucia'dan bile ucuz. Bu adada vatandaşlık için 300 bin dolarlık gayrimenkul satın almak gerekiyor. En ucuz vatandaşlık sahibi olunan 5'inci ülke olan Granada'da aile boyu vatandaşlık için 350 bin dolar yatırım gerekiyor.

Türkiye vatandaşlığı almak isteyenlere hizmet veren pek çok global danışmanlık şirketi var. Bu şirketlerin internet sitelerinde TC vatandaşlığı işlemlerinin sorunsuz biçimde başvurudan itibaren 120 gün içinde tamamlandığı ifade ediliyor. TC vatandaşlığının avantajları arasında Japonya ve Singapur gibi 110 ülkeye vizesiz ya da kapıdan vize alarak girme imkanı ve ABD'den 5 yılda bir yenilemeli yatırımcı vizesi alabilme imkanları sayılıyor.

Öne Çıkanlar