Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 soru: Dış güçleri açıkla

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 soru: Dış güçleri açıkla
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumartesi Anneleri'ne müdahaleye sert tepki gösterdi, 'Türkiye hanedanlık yapısı içinde çürüyen bir devlettir' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki kötü gidişata dikkat çekerek, "Basiretsiz bir yönetim Türkiye’ye hakim olmuş durumda" yorumunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 9 soru yönelten Kılıçdaroğlu "Döviz baronlarıyla sabah akşam beraber olan, ihale dağıtan sensin" dedi.

Parti Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Bugüne gelelim. O onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, ekonomik bağımsızlığını sağlayan, Londra’ya gidip tefecileri ikna edebilir miyin diye çabaya girmeyen Mustafa Kemal’in Türkiyesi’nden Erdoğan’ın Türkiyesi’ne geldik.

Türkiye bu badireyi nasıl atlatır diye 13 maddelik bir öneri paketi açıkladık. İyi niyetle, Türkiye’yi, insanımızı, çocuklarımızı sevdiğimiz için.

'TÜRKİYE HANEDANLIK YAPISI İÇİNDE ÇÜRÜYEN BİR DEVLETTİR'

Türkiye, hanedanlık yapısı içinde çürüyen bir devlettir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde üst yönetimin tablosu yayınlandı. Bir numaradaki kişinin hiçbir unvanı yok. Bu kişi, çantacı olarak tanımlanıyor, hanedandan birisi. Nasıl oluyor da, bakan yardımcılarından, müsteşarlardan üstte. Haber olunca baktık, siteden çıkarılmış ama çantacı hâla göreve devam ediyor. Bakandan sonra en yetkili kişi.

Hukuk güvenliğini sağlamak zorundasınız. İnsanların can ve mal güvenliğini sağlamak zorundasınız.

Enis Berberoğlu, Eren Erdem neden hapiste! Osman Kavala niye hapiste. Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan… Düşüncelerini beğeniriz ya da beğenmeyiz ama bunlar sadece kalemleriyle düşüncelerini ifade ettiler.

'ANNELERİ YERLERDE SÜRÜKLÜYORSUNUZ'

Eğer devleti demokratik geliştirmezseniz süratle organize suç örgütüne dönüşebilir. Cumartesi Anneleri’ne bakın. Yerlerde süründürüyorsunuz o yaşlı kadınları, anneleri. Ben orantısız güç kullanan polislere bir şey demiyorum, talimatları verenlere söylüyorum. Hangi gerekçeyle anneleri yerlerde sürüklediniz. Bir suçu var, "Oğlumun mezarı nerede" diye sormak. Örgütlü suç devlette böyle oluşur.

Darbeler sonrası devlet organize suç örgütü niteliğine kavuşmuştur. Faili meçhuller o dönemlerde olmuştur. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım.

Yasama organına talimat veren kişi, Merkez Bankası’na mı talimat vermeyecek. Merkez Bankası’nın dünyada da itibarı yoktur. Faizi, borsayı bir yükseltiyor, vurgunu vurup parayı dışarı götürüyor. Fakir fukaranın parasını.

Doları esas alarak yaptığınız ihaleleri TL’ye çevirin dedik. Müteahhit TC vatandaşı, ihaleyi veren devlet; sizin dolarla ne işiniz var. Niçin dolarla yaptınız. Karar almışlar, AVM’de dolarla kiralama olmayacakmış. Günaydın beyler günaydın. Onu bırak da yandaşlara verdiğin milyar dolarlık ihaleleri Türk Lirası’na çevirsene. Gücün yetiyor mu.

'DÖVİZ BARONLARINA İHALE DAĞITAN SENSİN'

Sanki benim kızımın çocuklarımın Amerika'da apartmanları var. Döviz baronlarıyla sabah akşam beraber olan, ihale dağıtan sensin. Bir liralık ilişkimi ispat et, siyaseti bırakırım. Ben seninkini her ortamda açıklarım, senden tık yok.

'ERDOĞAN'A 9 SORU'

Erdoğan'a 9 soru soruyorum:

Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle. Tarım ürünlerini ithal et diyen dış güçler miydi?

Yandaşlarına Türkiye'nin en büyük ihalelerini dolar endeksli verdin. Daha çok kazansınlar diyen dış güçler miydi?

Yandaşlarına dolarla gelir garantisi ver diyen dış güçler miydi?

Yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerine devleti kefil et diyen dış güçler miydi?

Dövizle borçlanmalarına izin ver diyen dış güçler miydi?

Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim et diyen dış güçler miydi?

Borç alan emir alır diyordun, memleketi bu hale getirmek için emir veren dış güçleri açıklayacak mısın?

Borç almak için Katar'ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Şimdi Katar'dan mı emir alacaksın?"

Öne Çıkanlar