'Mahalle abileriyle çocuklar arasındaki maç gibi'

'Mahalle abileriyle çocuklar arasındaki maç gibi'
A Milli Takımı futbolda yakın dönemin en ağır mağlubiyetini aldı. Sosyal medya taraftarların tepkileriyle yıkıldı, Spor yazarları ilginç değerlendirmelerde bulundu

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu altıncı maçındadün gece Hollanda'ya farklı yenildi. Hollanda bu galibiyetle grup liderliğine yükselirken Türkiye şansını zora soktu. Maçın hezimetle sonuçlanması taraftarları öfkelendirdi. Maçın sonunda Şenol Güneş'e sosyal medyadan çok sert tepki gösterildi. En dikkat çekici tepki Rıdvan Dilmen'den geldi. Dilmen, maç arasında yaptığı paylaşımda "Üzülerek söylüyorum ki, ilk yarı itibarıyla Hollanda Türkiye maçı, mahalle abileriyle çocukların arasındaki maçlar gibi geçiyor" ifadelerini kullandı.

Maçtan sonra sosyal medyada yapılan yorumlar şöyle:

Gültekin Onay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çok değil, 4 ay önce Avrupa Şampiyonasına giderken "yarı final, final görür müyüz?" hayalinden turnuvada "0" çeken ve bu gece skor 5-0 iken 6 olmasın diye vakit geçiren bir takıma nasıl dönüştük?" diye yazdı.

 

Rıdvan Dilmen ilk tepkisini sosyal medya üzerinden paylaşarak "Üzülerek söylüyorum ki, ilk yarı itibarıyla Hollanda Türkiye maçı, mahalle abileriyle çocukların arasındaki maçlar gibi geçiyor" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra TRT Spor'da da maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Bizim 4 tane savunmacımız var. Kart ve penaltı potansiyelleri yüksek. Maçın başında gelen golle de kırıldı. İlk golde sağ bek bindirdi, baskı yaptılar, müthiş bir ikiye birle gol geldi. Çağlar yarım metre çıksa ofsayt olacak. Müthiş bir bitirici vuruş Uğurcan’ın yapacağı bir şey yok. 

Uğurcan’ı ikinci golde hareketliyken yakaladılar. Daha pozisyon alaman golü yedik. Atlet oyuncuları olan bir takımdan bahsediyoruz. kinci yarı yanlışlıkla çok hücuma kalkarsak, çok da fazla pozisyon bulurlar. 3-0'ı bulan takım rölantiye alabilir. Temennimiz, Hollanda'nın maçı rölantiye alması. Bu maçı çevirme ihtimalimiz, kırmızı kar yağmasıyla aynı seviyede. Orta sahamız çok yumuşak. İki orta sahamız da sarı kart gördü. Fizik olarak iyi değiliz. Bu orta saha ile dünyanın en iyi stoperlerini de getirseniz mümkün değil mücadele etmemiz. Gol de maçın kırılma anı oldu. Kenardan, merkezden geliyorlar ve savunmadan boşa oynamıyorlar" dedi. 

Mustafa Demirtaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi:

"Maalesef yediğimiz goller acınası ve çaresizce. İlk gol savunma hattı kale çizgisine 5 metre yakın, ikinci gol 15 metre. Topu gören direkt uzaklaştırma amaçlı ayak sallıyor falan. 1983 model futbol oynuyoruz, bu daha çok can sıkıyor. Panenka salladı adam, Cebelitarık muamelesi görüyoruz. Üç gün önce Cebelitarık maçının zora giriyor gibi olması tesadüf değilmiş. Herhangi bir oyuncu bu maçta olumlu veya olumsuz bir kenara ayrılmaz ama Çağlar baya yarım saat boyunca tek başına savunma yapmak zorunda kaldı. Bu her anlamdaki "kopukluğun" nedenini hala bilmiyoruz turnuvadan bu yana. Ne oldu? İşin taktiksel görüntüsünü zaten geçtim." 

 

ÇAĞLAR OYUNDAN ATILDI

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, grupta son oynanan Cebelitarık karşılaşmasına göre ilk 11'de biri zorunlu 6 değişiklik yaptı. Şenol Güneş, Cebelitarık maçında ilk 11'de yer alan sakatlığı bulunan Zeki Çelik'in yanı sıra Taylan Antalyalı, Efecan Karaca, Kerem Aktürkoğlu, Yusuf Yazıcı ve Enes Ünal yerine Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Kenan Karaman, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz'a ilk 11'de şans verdi.Ancak Güneş'in planları tutmadı. Çağlar Söyüncü'nün 44. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kalışı Milli Takımı daha da zor durumda bıraktı. 

Karşılaşma öncesi grupta lider konumda bulunan milliler, Hollanda yenilgisi sonrası 3. sıraya geriledi ve 11 puanda kaldı. Grupta yenilmezlik serisini 5 maça yükselten Hollanda ise 13 puan ve averajla Norveç'in önünde liderliğe yükseldi. Türkiye grup taki yedinci karşılaşmasını 8 Ekim'de İstanbul'da Norveç ile oynayacak. Hollanda aynı gün Letonya'ya konuk olacakk.

Öne Çıkanlar