'Türkiye İdlib’de tehdit teşkil eden tüm hedefleri vuracak'

'Türkiye İdlib’de tehdit teşkil eden tüm hedefleri vuracak'
BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Daimi Temsilci Sinirlioğlu, 'Askerimizi geri çekmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir' dedi.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Türkiye'nin hedefindeki İdlib konusunda konuştu.

Suriye ordusunun İdlib’de Türkiye’ye ait gözlem noktalarına saldırılar düzenlediğini öne süren Sinirlioğlu, Türkiye’nin saldırılara "meşru müdafaa kapsamında" karşılık verdiğini söyledi.

Sinirlioğlu, "Türkiye (İdlib’de) tehdit teşkil eden tüm hedefleri vuracak. Askerimizi geri çekmeyeceğiz ve gözlem noktalarından geri çekilmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Soçi Mutabakatı çerçevesinde İdlib’de bulunduğunu belirten Sinirlioğlu, bir an önce ateşkes sağlanması, Soçi Mutabakatı’nın uygulanması ve İdlib’de başlangıçtaki duruma dönülmesi çağrısı yaptı.

Sinirlioğlu, "Şam’daki zorba, halkın olmadığı, Suriyelilerin olmadığı bir Suriye istiyor. İnsan hayatını tamamen göz ardı ederek iktidarda kalmak istiyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Suriye temsilcisinin Türkiye’ye yönelik suçlamalarına da yanıt veren Feridun Sinirlioğlu, "kendi halkına karşı savaşan bir rejimin BMGK’de temsil edilmeyi hak etmediğini ve Türkiye’nin rejimden çok daha fazla Suriyeliye ‘kol kanat gerdiğini" savundu. (Kaynak:AA)

Öne Çıkanlar