Türkiye-İran ortak bildirisi yayımlandı

Türkiye-İran ortak bildirisi yayımlandı
Erdoğan ve Ruhani'nin başkanlık ettiği toplantı sonrası ortak bildiri yayınlandı.

Türkiye- İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6'ncı toplantısının ardından ortak bildiri yayımlandı. Bildiride, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği alanlarının geliştirilmesi tahahütü yinelendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başkanlıklarında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Türkiye- İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 6'ncı toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ikili ilişkilerinin geliştirmesi yönünde karar verildi. Ortak bildiride, "Taraflar, güçlü siyasi iradelerinden beslenen iyi komşuluk ilişkilerini daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını yinelemiş ve ikili ilişkilere dair kararların ortak çıkarlar temelinde etkin bir şekilde uygulanması yönündeki kararlılıklarını ifade etmişlerdir. COVID-19 salgınına ilişkin olarak vatandaşlarına gerekli tıbbi hizmetlerin, ilaçların, malzemelerin sunulmasında daha hazırlıklı olunmasını teminen salgınla mücadelede daha yakın istişare ve işbirliğinin önemini vurgulamışlardır" denildi.

Ortak bildiri kapsamında, Türkiye ve İran, ikili ticaret hacmindeki azalmanın tersine çevrilmesi için yeni ekonomik iş birliği alanlarının geliştirilmesi taahhütleri yinelendi.

 

Öne Çıkanlar