Türkiye’nin Irak Kürdistanı'ndaki Başika üssüne yeni bir roket saldırısı

Türkiye’nin Irak Kürdistanı'ndaki Başika üssüne yeni bir roket saldırısı
Zilkan belediye başkanı Muhammed Amin Gharib, kuzey Irak'taki bir Türk üssüne çok sayıda roket atıldığını ve can kaybı olmadığını belirtti.

Türkiye’nin Irak Kürdistanı'ndaki Başika üssü pazar gecesi yeni bir roket saldırısının hedefi oldu. Rudaw İngilizce'nin haberine göre, kuzey Irak'taki bir Türk üssüne çok sayıda roket atıldığını ve can kaybı olmadığını bildirdi.

Zilkan belediye başkanı Muhammed Amin Gharib, Ninova eyaletindeki Başika üssünün eteklerine yedi roket düştüğünü söyledi. Saldırının neden olduğu etki hakkında bilgi yok.

Zilkan'daki Türk personele ev sahipliği yapan üs, Ninova vilayetindeki Başika kasabasına 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Zilkan, daha önce birkaç hava saldırısına hedef olmuştu.

Bağdat geçmişte bölgede Türk birliklerinin varlığına karşı çıktı. IŞİD'in bölgede kontrolü sağlamasının ardından Iraklı ve Kürt güçlere IŞİD'e karşı mücadelede eğitim verme bahanesiyle Türk askerleri bölgeye sevk edildi.

Aralık 2015'te yaklaşık 150 Türk askerinin Irak'a konuşlandırılmasının ardından Türkiye-Irak ilişkileri gerildi. Askerler hala bölgede bulunuyor.

Öne Çıkanlar