Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde protesto

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde protesto
KKTC'de 21 parti ve sivil toplum örgütü, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde pandemi koşulları, ekonomik sorunlar ve Kıbrıs sorununda izlenen politikaları protesto etti.

KKTC’de 21 STK ve siyasi parti bir araya gelerek Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yaptı. "Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor" adı altında yapılan eylemde Türkiye’nin izlediği ileri sürülen pandemi koşulları, ekonomik sorunlar ve Kıbrıs sorununda izlenen politikaları protesto edildi.

Yaklaşık 150 kişilik eylemci Lefkoşa Kuğulu Park’ta toplanarak, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önüne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı

Büyükelçilik önünde yapılan açıklamada "Pandemi ve ekonomik krizin faturasını işçilere ve halka ödetme çabalarını, daha da yoksullaştırmayı, dayatma ekonomik paket ve kültürel asimilasyon çabalarını, ülkemizden göç ettirilmeyi reddediyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğimiz, çağdaş, demokratik, adil, eşitlikçi, özgürlükçü bir ülke, Kıbrıs sorununda erken çözüm ve barış için mücadeleyi büyüteceğiz" denildi.

"Ankara elini adamızdan çek" sloganı atan eylemcilerin yaptığı açıklama şöyle:

"Ülkemizin kuzeyinde irademizi gasp ederek oluşturulmuş olan gayrı meşru rejimi ve atanmışları tanımıyoruz. Kıbrıslı Türklerin iradesini temsil etmeyen bu rejim karşısında kararlı mücadelemize devam edeceğiz.

Pandemi ve ekonomik krizin faturasını işçilere ve halka ödetme çabalarını, daha da yoksullaştırmayı, dayatma ekonomik paket ve kültürel asimilasyon çabalarını, ülkemizden göç ettirilmeyi reddediyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğimiz, çağdaş, demokratik, adil, eşitlikçi, özgürlükçü bir ülke, Kıbrıs sorununda erken çözüm ve barış için mücadeleyi büyüteceğiz.

Bu bağlamda emek, demokrasi ve barıştan yana siyasi parti, sendika ve örgütler olarak, dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız." (ANKA)

Öne Çıkanlar