Türkiye'nin NATO tutumuna Finlandiya'dan yanıt: 'Her sorun ve tartışma, iyi niyetle çözülebilir'

Türkiye'nin NATO tutumuna Finlandiya'dan yanıt: 'Her sorun ve tartışma, iyi niyetle çözülebilir'
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğine karşı çıkması konusuna dair açıklamada bulundu.

Dün Roma'da İtalyan mevkidaşı Mario Draghi ile görüşen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Corriere della Sera gazetesine verdiği röpotaj'da NATO üyeliğine dair de açıklamalarda bulundu. Marin, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle bu üyeliğin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Marin, "NATO üyesi olmak demek, Finlandiya saldırıya uğradığında müttefiklerin, Atlantik İttifakı'nın 5. maddesi uyarınca bizi savunmaya gelmesi demek. Tabii biz de böyle bir saldırı durumunda müttefiklere aynı şekilde yardım edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın  NATO karşı çıkması hakkında da konuşan Marin, "Bu alanda, Türkiye ve diğer ülkelerle olan görüşmelerde sakin kalmanın ve soruları yanıtlayarak yanlış anlamaları düzeltmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Her sorun ve tartışma, iyi niyetle çözülebilir" dedi.

Karar'da yer alan habere göre; Marin, İsveç'in NATO üyeliği kabul edilirse topraklarında nükleer silahlar ya da kalıcı üs istemediğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bu güncel bir tartışma değil, müzakerelerin bir parçası da değil. Bunlar ulusal düzeydeki kararlar. Biz istemezsek kimse bize nükleer silah ya da kalıcı üs için gelemeyecek. Bu konunun gündemde olmadığını düşünüyorum. Ben, Finlandiya'da NATO üssü ya da nükleer silah konuşlandırmak gibi bir çıkar dahi olduğunu düşünmüyorum." yorumunu yaptı.

Öne Çıkanlar