Boğaziçi mezunu araştırma görevlisi Dallas'ta şüpheli şekilde ölü bulundu

Boğaziçi mezunu araştırma görevlisi Dallas'ta şüpheli şekilde ölü bulundu
Dallas Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Emre Soykök, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Kafasından vurulan genç akademisyenin ailesi, ölümün araştırılmasını istiyor.

ABD’de Teksas Dallas Üniversitesi’ne doktora eğitimi için giden araştırma görevlisi Emre Soykök, üniversite yurdunun odasındaki kilerde ölü olarak bulundu. Emre Soykök, dün Türkiye’ye getirilerek Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesi, Emre Soykök’ün ölümünün araştırılmasını talep ediyor.

'ÇOK MUTLU OLDUĞUNDAN BAHSEDİYORDU'

BirGün’ün aktardığına göre; okul ve yurtta güvenlik kamerası olmadığını söyleyen Emre Soykök’ün ağabeyi Caner Soykök, kardeşinin ölümündeki şüphelere dikkat çekti. Kardeşinin Amerika’ya finans doktorası yapmak için 8 ay önce gittiğini ifade eden Soykök, "Her şey normal gidiyordu. Hem bilinçli hem de politik bir çocuktu. Olaydan 2 gün önceye kadar her şey normaldi. Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünden mezun oldu. Boğaziçi’ni de lisans, yüksek lisans ve araştırma görevlisi olarak tamamladı.

Dallas’ın ona kolay geldiğini söylüyordu. Motivasyonu, yaşam enerjisi yüksekti, notları çok iyiydi. Kardeşim orada çok mutlu olduğundan bahsediyordu. 8 ay önce gitmişti Amerika’ya. Okulun kampüsünün içerisindeki yurtta kalıyordu. 23 Nisan Cumartesi sabahı 04.00 gibi konsolosluk ve polis bize ulaştı. Öldüğünü söylediler. İntihar ettiğine inanmıyoruz. Her şey çok iyi giderken hepimizde şok etkisi yarattı" dedi.

'EMRE, ASLA YERDE YATMAZ'

Polisin soruşturma başlattığını aktaran Soykök, şöyle konuştu:

"Şuan cinayet soruşturması sürüyor. İntihar ettiğine inanmıyoruz. Soruşturma başlatıldı ve bir dedektif atandı. Onunla sürekli haberleşiyoruz. Şüphelendiğimiz, şüphelenmediğimiz her şeyi aktarıyorum. Dedektif, derslerin zor olduğunu söyledi, yalnızlaştığı için intihar edebileceğini söyledi. Ancak şaibeli. Cinayet de olabilir, birisi peşine düşmüş olabilir. Üniversitenin içinde oldu, güvenlik zafiyeti de olabilir. Okulun, yurdun kamerası yokmuş. Kiler gibi bir yerde odanın içindeki bir battaniyede yatarken bulunmuş. Silahla kafasından vurulduğunu belirtmişlerdi. Emre, asla yerde yatmaz. Yalnızlık yaşadığını söylemişlerdi ama Emre böyle biri değil. Psikolojik tedavi bile görmedi.

Okulda silah sesi duyulmadığını söylediler, cansız bedeni de 2 gün sonra bulunuyor. Ya tehdit ediliyordu ya da bir bilgiye ulaştı. Hisse alım satım platformunda bir işlem görünüyor, parası çalınmamış ama birisi peşine düşmüş olabilir. Raporlar hazırlandıktan sonra Amerika’dan davalar açacağız. İki hocasıyla görüştük. Arkadaşlarıyla görüşmeye çalıştık, bir sorunu olup olmadığını sorduk. Arkadaşları sadece bir haftadır canının sıkkın olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesapları kapalıydı, dedektif hesapların polis tarafından kapatılmadığını söyledi. Polis telefonu block’lanmış halde bulundu. Sanki yardım isteme mecraları kapanmış gibiydi. İntihar notu da bulunmadı."

Öne Çıkanlar