TUS kadroları üniversite yerine şehir hastanelerine verildi

TUS kadroları üniversite yerine şehir hastanelerine verildi
TUS kadroları iki kat artırıldı. Bazı hastanelerde hiç kadro açılmazken müteahhitlerin işlettiği şehir hastanelerine kadro verilmesi tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma koşulları nedeniyle yurtdışına giden veya özel sektöre geçen hekimleri "Giderlerse gitsinler. Yeni mezunlarla devam ederiz" sözlerinin ardından, hekim açığının kapatılması için TUS kadroları iki kat artırıldı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) kadroları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yerine Sağlık Bakanlığı’na bağlı açılması tepki çekti. Kadrolar, müteahhitlerin işlettiği hasta garantili şehir hastanelerine verildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, üniversite hastaneleri zor durumdayken yapılan uygulamayı "Bu çerçevede şehir hastanelerine azami asistan kadrosu veriliyor. Uzmanlık kadroları yüzde yüz artırılırken bazı üniversitelere hiç kadro açılmazken, müteahhitlerin hasta garantili hastanelerine kadro yağdırılıyor" diye eleştirdi.

Uzman doktor açığının bu şekilde karşılanamayacağını belirten İlgezdi, "Örneğin ülkemizde toplam 60 göğüs hastalıkları kliniğinde, 370 civarında eğitici ile uzmanlık eğitimi veriliyor. Bu merkezlerde yaklaşık 700 asistan hekim göğüs hastalıkları branşı yetişirken, 318 yeni asistan kontenjanı açıldı. Bu kadar çok yeni asistana nitelikli eğitim verilemeyecek. Bu durum diğer tüm branşlarda da geçerli" değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar