Tutuklanan İsrailli çiftin avukatı: Rus olsalardı tutuklanmazlardı

Tutuklanan İsrailli çiftin avukatı: Rus olsalardı tutuklanmazlardı
'Türkiye, olayla ilgili İsrail Konsolosluğu'na bile haber vermemiş.'

İsrail’in Modi'in kentinden İstanbul’a tatile gelen 40’lı yaşlardaki Natalie ve Mordi Oknin çiftinin, Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri iddiasıyla "casusluktan" tutuklanması İsrail’de gündemin ilk sıralarına oturdu.

İsrail medyası çiftin "bir vapurda seyir halindeyken Dolmabahçe Sarayı'nı fotoğrafladıktan sonra" casusluk şüphesiyle tutuklandığı yazdı. Çiftin avukatı: "Fotoğrafı çeken Rus vatandaşı olsalardı, Türkiye onu tutuklamazdı" dedi. Çiftin yakınları haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

Türk medyasında Çamlıca Kulesindeki restoranda Erdoğan’ın evini çektiği için tutuklandığı yazılan İsrailli çift hakkında İsrail’den üst düzey açıklama, Dışişleri Bakanı Yair Lapid’den geldi.

Bakan, Cuma akşamı çiftin ailesiyle konuştuğunu söyledi ve İsrail istihbaratı için çalışıyor olma ihtimallerinin olmadığının altını çizdi. Lapid, Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin çifti mümkün olan en kısa sürede ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Haaretz, Natalie ve Mordi Oknin çiftinin "bir vapurda seyir halindeyken Dolmabahçe Sarayı’nı fotoğrafladıktan sonra" casusluk şüphesiyle tutuklandığını yazdı.

Çiftin avukatı Nir Yaslovitzh, savcıların "gerçekten bir casuslukla suçlama arayışı içinde olduğunu" söyledi. "Tek suçları masum bir tekne gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamak" dedi.

Serbestiyet'in aktardığına göre, İsrail devlet televizyonu Kan’a konuşan Yaslovitzh, çiftlerin tutukluluk süresinin uzatılması kararının "endişe verici" olduğunu söyledi. "Sarayın fotoğrafını çeken Rus vatandaşları olsaydı, Türkiye’nin onu tutuklayacağını sanmıyorum. Türkiye olayla ilgili İsrail konsolosuna bile haber vermemiş."

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan Perşembe günü yapılan açıklamada, hem Türk makamları hem de çiftin ailesiyle temas halinde olunduğu duyuruldu.

Natalie Oknin’in kız kardeşi o gün Ynet haber sitesine, kız kardeşinin fotoğrafı ailenin WhatsApp’taki sohbet grubuna gönderdiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar