Tutuklanan yüzde 98 engelli yurttaş için kampanya

Tutuklanan yüzde 98 engelli yurttaş için kampanya
Yüzde 98 engelli Bekir Güven, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Yüzde 98 engelli Bekir Güven’in infazının ertelenmesi için imza kampanyası başlatılarak, "Kamuoyunun oluşturulması yaşamsal önemdedir" denildi.

Yüzde 98 engelli Bekir Güven, 2015 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 22 aylık hapis cezasının onaylanması ardından tutuklandı. Güven'in tutuklanması üzerine change.org üzerinden imza kampanyası başlatılarak, infazının ertelenmesi çağrısı yapıldı.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR

Güven’in ailesi ve yakınlarının başlattığı imza kampanyasının açıklamasında, Güven’in 24 saat bakıma muhtaç olduğu halde infazı ertelenmediğine dikkat çekildi. Pandemi koşulları nedeniyle Güven’in tek kişilik hücrede 14 gün sürecek şekilde karantinaya alındığı belirtilen açıklamada, "Bekir Güven, yatağında oturarak yemek yemek zorunda kalmaktadır. Tuvalet ihtiyacını sadece oturarak karşılayabildiği için hücresinde bulunan alaturka tuvaleti kullanmak zorunda kalması insanlık onuru ile bağdaşmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Cezasının ertelenmesi için gerekli başvuruların yapıldığı aktarılan açıklamada, "Ancak bu konuda kamuoyunun oluşturulması yaşamsal önemdedir. İmzanızla desteğinizi lütfen esirgemeyin" denildi.

HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

İmza kampanyasına destek beklediklerini ifade eden Güven’in eşi Rukiye Güven, cezaeviyle yaptıkları son görüşmeye dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) bilgiler verdi. Yayınlanan haber üzerine sürecin hızlandığını söyleyen Güven, "Süreç hızlandırıldı ve hastanede kalamaz raporu için Eskişehir Şehir Hastanesi’ne götürdüler. Cezaeviyle yaptığımız görüşmelerden sonra eşimin kaldığı hücreye masa, sandalye ve tuvalet oturağı vermişler" diye aktardı.

Kamuoyundan duyarlılık bekleyen Güven, herkesin imza kampanyasına destek vermesi için çağrı yaptı.

Başlatılan imza kampanyasına buradan ulaşılabilir:

https://t.co/4VID0M3xpM?amp=1

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar