Tutuklu aileleri İzmir Adliyesi önünde: Talepler kabul edilsin

Tutuklu aileleri İzmir Adliyesi önünde: Talepler kabul edilsin
Adalet Nöbeti'ni İzmir Adliyesi önüne taşıyan tutuklu yakınları, talepleri karşılanıncaya kadar her gün başka bir yerde eylem yapacaklarını ifade etti.

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti 39'ncu gününde devam etti.  Adalet Nöbeti kapsamında İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınlarının etrafı polisler tarafından ablukaya alınırken, eylem engellenmek istendi. Polisler, Genel Bilgi Sistemi (GBT) sorgulaması yaparak,"Burada eylemi sürdürmeniz yasal değil, 20 dakika süreniz var" dedi. Buna tepki gösteren aileler, "Adalet arıyoruz evlatlarımız için buradayız" diye yanıt verdi. Tutuklu yakınları ve polisler arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İzmir Şube yöneticilerinin gelmesiyle son buldu. 

'YETER BU ZULÜM'

Adliye önünde açıklama yapan hasta tutuklu yakını Medine Kaymaz, kendilerine yönelik engellemeleri kabul etmediklerini belirterek, yasakçı politikaları kınadı. Kaymaz, barış anneleri olduklarını vurgulayarak, "Herkes için barış istiyoruz. Evlatlarımız cezaevlerinde ölüme terk ediliyor, katlediliyor. Pandemiden kaynaklı kaç yıldır evlatlarımızı göremiyoruz. Hasta olan tutukluların tedavisi yapılmıyor. Çocuklarımız ya katlediliyor, ya da cezaevlerine atılıyor. Artık yeter bu zulüm. Evlatlarımızı tahliye etsinler" dedi.  

"Ömrümüz cezaevi kapılarının önünde geçti" diyen Kaymaz, "Çocuklarımızın bir an önce tahliye edilmesini hak, hukuk ve adalet talebimizin duyulmasını istiyoruz. Taleplerimiz kabul edilinceye kadar her gün başka bir yerde eylemde olacağız" ifadesinde bulundu.  (MA)

Öne Çıkanlar