Tutuklu gazetecilere verilen ödül DFG’ye takdim edildi

Tutuklu gazetecilere verilen ödül DFG’ye takdim edildi
TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri töreninde 'Kişi Dalı'nda tutuklu 16 Kürt gazeteciye verilen ödül, DFG’ye taktim edildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 1989 yılından bu yana verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri, 22 Temmuz’da TGC Basın Müzesi’nde yapılan törenle sahiplerine verildi. 16 Haziran tarihinde tutuklanan Kürt gazeteciler Abdurrahman Öncü, Aziz Oruç, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Lezgin Akdeniz, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Ali Ertaş, Mehmet Şahin, Neşe Toprak, Ömer Çelik, Ramazan Geciken, Remziye Temel, Safiye Alagaş, Serdar Altan, Suat Doğuhan ile Zeynel Abidin Bulut, ‘Kişi Dalı’ ödülüne layık görüldü. 

Düzenlenen törende ödülü teslim alan TGC Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı tarafından Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yöneticilerinden Hakkı Boltan’a taktim etti.  

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENİYOR

Ödül plaketini veren Balıkçı, tutuklanan 16 gazeteci adına TGC’nin dayanışma amacıyla verdiği ödülü önemli bulduğunu söyledi. Basın özgürlüğünün bulunmadığı Türkiye’nin, dünya basın özgürlüğü sıralamasında sonlarda olduğunu belirten Balıkçı, "Her şeyden önce gazetecilerin tutuklanmasını, düşünce ve ifade özgürlüğüne vurulan bir darbe olarak görüyoruz. Bu gazetecilerin de tüm tutuklamalara rağmen Kürt bölgelerinde verdikleri bu mücadeleden dolayı, gazeteciliklerini hiçbir zaman korkmadan, çekinmeden devam ettirmeleri nedeniyle takdir ediyoruz" dedi. 

Ödül plaketini alan Boltan, dayanışmanın Türkiye’nin geleceği ve gazeteciliğin geleceği önemli olduğunu belirterek, "Bu ödülün arkadaşlarımızın adına almak beni onure ediyor. Bu ödül için TGC’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar