Tutuklu Grup Yorum üyelerine müzik notası yasağı Meclis'te

Tutuklu Grup Yorum üyelerine müzik notası yasağı Meclis'te
Cezaevindeki Grup Yorum üyelerine kendi şarkılarının notalarının verilmemesi Meclis gündemine taşındı.

Protest müziğin temsilcilerinden Grup Yorum'un tutuklu üyelerine kendi şarkılarının notaları ve sözlerinin verilmemesine tepkiler büyüyor.

Nota yasağı ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, tutuklanan Grup Yorum üyelerine, kendi yazdıkları şarkı sözlerinin, notalarının, akorlarının 'sakıncalı' bulunarak verilmemesini gündeme taşıdı.

Grup Yorum’un, protest, özgün ve folk-rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten politik müzik grubu olduğunu belirten CHP milletvekili Başarır, Adalet Bakanı’na, cezaevindeki Grup Yorum üyelerine kendi şarkı notralarının ve sözlerinin neden verilmediğini sordu.


Grup Yorum'a ait müzik aletleri daha önce de polis tarafından parçalanmıştı.

'NEŞET ERTAŞ, MAHSUNİ ŞERİF VE RUHİ SU DA YASAK'

Grup Yorum dışında Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif’in şarkı sözleri, notalar, akorlarının da verilmediğini belirten Başarır, Adalet Bakanı’na notaları sakıncalı olan şarkıları ve kimin karar verdiğini sordu:

"Grup Yorum üyelerine, Grup Yorum’un şarkı sözleri, notaları, akorlarının ‘sakıncalı’ bulunarak verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir? Sakıncalı bulunan şarkı sözleri ve notaları hangileridir?

Grup Yorum üyelerine Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif’in şarkı sözleri, notalar, akorlarının verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise sakıncalı görülen Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif’e ait ait eserler hangileridir? Bu eserler ile ilgili alınan bir mahkeme kararı var mıdır?

Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif ve Grup Yorum’a ait eserlerin "sakıncalı" olduğuna kim karar vermiştir? Bu eserler neye göre "sakıncalı" bulunmuştur?

Grup Yorum üyelerinin bestelerin, çizimlerin dışarıya ulaşmasının engellendiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar