Tutuklu öğrenci Beyza Buldağ tahliye edildi

Tutuklu öğrenci Beyza Buldağ tahliye edildi
Boğaziçi Üniersitesi protestoları nedeniyle tutuklanan MSGSÜ öğrencisi Beyza Buldağ tahliye edildi.

ARTI GERÇEK-Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanması üzerine başlatılan protesto gösterileri hakkında bilgi paylaşan bir Twitter hesabını yönettiği ve Whatsapp grubu kurduğu iddiasıyla tutuklanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ ) öğrencisi Beyza Buldağ tahliye edildi. 

Buldağ'ın avukatlarından olan Yelda Koçak Twitter üzerinden Buldağ'ın serbest kaldığını duyurdu. 

Öğrenci Sendikası ise yaptığı paylaşımda "Avukatlarımızın Beyza'nın tutukluluğuna yaptığı itiraz kabul edildi, Beyza'ya kavuşuyoruz! Şimdi sıra diğer tutuklularda, istisnasız tüm Boğaziçi tutuklularına özgürlük!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU 

MSGSÜ Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi olan Beyza Buldağ, İzmir'de gözaltına alındıktan sonra getirildiği İstanbul'da 7 Şubat'ta tutuklanmıştı.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren Beyza Buldağ suçlamaları reddetmiş ve "Boğaziçi Dayanışması hesabı Şubat 2020'de açılmıştır. Ben o zamanlar Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiydim. Ama şu anda Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğrenim görmekteyim. Üniversiteme geçmeden önce hesabı devretmiştim. Çok uzun süredir kullanmıyorum." demişti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar