Tuzhurmatu'da IŞİD saldırısı: Ölüler ve yaralılar var

Tuzhurmatu'da IŞİD saldırısı: Ölüler ve yaralılar var
Saldırının hemen ardından Irak'ın Tuzhurmatu bölgesinde operasyon başlatıldığı bildirildi.

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin güney doğusunda cihatçı terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Tuzhurmatu Polis Müdürü Hüseyin Ali, IŞİD mensuplarının Palkana bölgesinde acil müdahale gücüne saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını söyledi.

TRT Haber’in aktardığı habere göre saldırıda ölen ve yaralananların acil müdahale gücü mensupları olduklarını belirten Ali, olaydan hemen sonra bölgede operasyon başlatıldığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD’e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak'ın IŞİD’den temizlendiğinin belirtilmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

Nisan ayında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, cihatçı terör örgütü IŞİD’in Irak merkezi hükümeti ve Peşmerge güçleri arasındaki bölgelerde çok güçlendiği uyarısında bulunmuştu.

IKBY Başkan Yardımcısı, "DEAŞ ile mücadelenin ve dayanışmanın güçlendirilmesinin tek yolu, Peşmerge ve Irak güçleri arasında ortak bir operasyon merkezi kurulması" çağrısı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar