Twitter Erdoğan'ı 'devlet görevlisi' diye etiketledi, Pelikan'ın hesabını da askıya aldı

Twitter Erdoğan'ı 'devlet görevlisi' diye etiketledi, Pelikan'ın hesabını da askıya aldı
Devlet bağlantılı hesapları etiketleme kararı alan Twitter, Erdoğan’ın hesabına ‘Türkiye devlet görevlisi’ etiketi verirken, Pelikan grubunun hesabını ise askıya aldı.

Twitter'ın ‘Devlete bağlı hesapları tespit etmek için çalışmalarımızı genişletiyoruz’ kararı doğrultusunda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un hesaplarının 'Türkiye devlet görevlisi' şeklinde etiketlendiği görüldü. Cumhurbaşkanlığı'nın hesabı da 'Türkiye devlet kurumu' olarak adlandırıldı.



Sosyal medya şirketi Twitter’ın kararında, dışişleri bakanları, kurumsal oluşumlar, büyükelçiler ve resmi sözcüler gibi hükümet yetkililerinin de etiketleneceği kaydedilmişti.

PELİKAN’IN HESABI DA ASKIYA ALINDI

Twitter, adını 2016 yılında Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan istifasıyla sonuçlanan "Pelikan Bildirisi" ile duyuran Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği'nin (Bosphorus Global) ana hesabını ise askıya aldı. Geçen yıl başlattığı devlet yetkililerini ve devlet destekli medya kuruluşlarını etiketleme sistemini genişletme ve sisteme diğer hesapları da dahil etme kararı alan Twitter, Bophorus Global'in hesabının askıya alınmasına dair ise herhangi bir not yayınlamadı.

Derneğin, "trol" hesaplarından olduğu iddia edilen 'Yekvücut' adlı hesaptan ise "Bosphorus Global hesabımız Twitter tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden askıya alınmıştır. Bu noktada hesabımızı tekrar geri almak için mücadelemize başlamış bulunuyoruz. Gelişmeleri sizinle paylaşacağız. Siz değerli takipçilerimize arz ederiz" duyurusu yayınlandı. 

 

Öne Çıkanlar