Twitter Fatih Yaşlı'nın tweetini sildi

Twitter Fatih Yaşlı'nın tweetini sildi
'Cemaat-tarikat yurtları kapatılsın tartışması' sonrası Fatih Yaşlı'nın tweeti silindi.

Sosyal medya platformu Twitter, yazar Fatih Yaşlı'nın 'mubalağa' olarak açıkladığı "Sizin gibileri ancak toplama kamplarında taş kırarken gördüğümde memnun olacağım" tweetini sildi.

Akademisyen ve yazar Fatih Yaşlı, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ailesinin ve cemaat yurdundaki baskıları anlattığı videonun ardından yaşamına son vermesi sonrası yayınladığı sosyal medya mesajlarıyla 'cemaat-tarikat yurtları kapatılsın' tartışması başladı.

Yaşlı, "Beyefendiyi memnun edebilmek için hepimiz ateist olmalıyız anlaşılan" diyen Hilmi Şeker isimli sosyal medya kullanıcısına verdiği cevapta "sizin gibileri ancak toplama kamplarında taş kırarken gördüğümde memnun olacağım" ifadesini kullandı.

MÜBALAĞA HOCAM, CİDDİ BİR ŞEY DEĞİL’

Yaşlı’nın ifadesine tepki gösterenlerden tarih ve din bilimleri uzmanı Prof. Dr. Gazi Çağlar oldu. "Toplama kampı"? Bu deyimi üstünde fazla düşünmeden kullanman son derece üzücü… yazdıklarınla ilgili şaşırdım ilk kez" diyen Çağlar’a yanıt veren Yaşlı, ciddi olmadığını belirterek, ""bizi ateist yapmadan rahat etmeyecekler"e karşı bir mübalağa hocam, üzülüp şaşıracak derecede ciddi bir şey değil" dedi.

‘MÜBALAĞA BİLE YAPILMAYACAK BİR AD TOPLAMA KAMPI’

Bunun üzerine Çağlar, "Mübalağa bile yapılmayacak bir ad "toplama kampı"… Almanya faşizmi 1000’in üzerinde toplama kampı kurdu, yedi kitlesel yok etme kampı, Yahudiler, komünistler, Sovyet esirleri… milyonlarla yok edildi. TR’de de öykünenler o terimle suç işledi. Hiç bir şekilde kullanamayız…" yanıtını verdi. Yaşlı bu kez de "gulaglar tartışmasına mı girelim şimdi hocam? neyse, uzatmayın ben. Selamlar" şeklinde yanıt verdi.

Gulaglarla toplama kamplarının kıyaslanamayacağını kaydeden Çağlar ise "Gulaglar ile faşizmin resmi adıyla "toplama kampları" hiçbir şekilde kıyaslanamaz, kıyaslayanlar faşizmin suçlarını hafifletmeye çalışanlardır. Benim onlarla alakam yok. Doğru, uzatmayalım, selamlar" dedi.

TWİTTER SİLDİ

Fatih Yaşlı’nın tweetine gelen tepkilerin ardından Twitter, söz konusu paylaşımı sildi.

Öne Çıkanlar