Twitter köleliğin kaldırıldığı günü şirket bayramı ilan etti

Twitter köleliğin kaldırıldığı günü şirket bayramı ilan etti
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, köleliğin kaldırılma tarihi olarak kutlanan Özgürlük Günü'nün artık 'şirket bayramı' olacağını duyurdu.

Twitter ve mobil ödeme şirketi Square’in kurucusu Jack Dorsey, ‘Juneteenth’ olarak bilinen ve köleliğin kaldırılma tarihi olarak ABD genelinde kutlanan Özgürlük Günü’nü şirketlerinde resmi bayram ilan etti. Dorsey Bağımsızlık Günü’nü, ‘anmanın, eğitimin ve dostluğun günü’ diye tanımladı.

Dorsey, Twitter paylaşımında İngilizce ‘haziran’ ve ’19’uncu’ anlamına gelen ‘june’ ve ‘nineteenth’ sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşan ‘Juneteenth’in, ABD’deki şirketlerde ‘sonsuza dek kutlanacağını’ söyledi.

Dorsey daha önce de, dünya genelinde ırkçılık karşıtı protestolarda sıkça kullanılan diz çökme eylemini, ABD milli marşı sırasında gerçekleştiren eski NFL oyuncusu Colin Kaepernick’in Know Your Rights Camp kampanyasına 3 milyon dolar bağış yaptığını duyurmuştu.

Özgürlük Günü olarak bilinen ve haziran ayının 19’unda kutlanan Juneteeth’in temelleri, 1863 yılından Özgürlük Bildirisi’nin yayımlanmasına ve Amerikan İç Savaşı’nın bittiği 1865 yılına dayanıyor.

Öne Çıkanlar