Usta oyuncu Metin Çekmez'e veda

Usta oyuncu Metin Çekmez'e veda
Kansere yenik düşen Metin Çekmez'in kendisi gibi oyuncu olan ağabeyi Dinçer Çekmez de kan kanseri nedeniyle vefat etmişti.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez, tedavi gördüğü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bugün Kuşadası'nda toprağa verilecek sanatçı, 2013 yılında vefat eden kardeşiyle aynı kaderi paylaştı.

Kuşadası ilçesindeki yazlığında tatil yapan, kanser tedavisi gören tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Metin Çekmez, iki hafta önce yazlığında fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırımıştı. Çekmez, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

BAKANLIKTAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Metin Çekmez için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan taziye mesajında, "Sinema ve tiyatromuzun önemli ismi Metin Çekmez'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KUŞADASI'NDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Usta sanatçı, bugün Kuşadası Davutlar Hikmet Bayrak Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakip Kuşadası Davutlar Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

KARDEŞİ DE KANSERDEN VEFAT ETTİ

Kansere yenik düşen Metin Çekmez'in kendisi gibi oyuncu olan ağabeyi Dinçer Çekmez de 2013 yılında kan kanseri nedeniyle vefat etmişti.

‘SENİNLE KARŞILIKLI OYNAMAK ŞEREFTİ’

Çekmez'in vefat haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Çekmez ile 'Adını Feriha Koydum' dizisinde rol alan Hazal Kaya, "Çok üzgünüm… Başımız sağolsun" dedi. Dizideki başka bir oyuncu olan Ceyda Ateş ise, "Çok üzgünüm canım Metin abim. Seninle karşılıklı oynamak senden tecrübe edinmek benim için şerefti. Babacan halini hiç unutmayacağım… Mekanın cennet olsun…" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

‘DARÜLBEDAYİ'NİN YAKIŞIKLISI’

Ahu Sungur, "Metin abiciğim çok kral adamdın… Sohbetlerimiz hep aklımda. Seninle karşılıklı oynamak benim için şerefti… Babacan tavrın gönüllerde taht kurardı. Mekanın cennet olsun çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Cem Davran ise, "Ah Metin abim, güzel abim. Nur içinde yat Darülbedayi’nin şık delikanlısı" dedi.

‘ÇOK ÜZGÜNÜM’

'Süper Baba' dizisinde usta oyuncu ile rol alan Eray Demirkol, "Güle güle Metin Çekmez… Sümer Tilmaç’a, Suna Pekuysal’a, Abdullah Yüce’ye, İhsan Devrim’e, Aytaç Yörükaslan’a selam söyle bizlerden. Çok üzgünüm…" sözleriyle acısını dile getirdi.

'TATLI DİLLİM' İLE SİNEMAYA ADIM ATTI

Metin Çekmez, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in üstlendiği 'Tatlı Dillim' filmi ile beyazperdeye adım atmıştı. Çekmez, Tarık Akan, Emel Sayın, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen'in rol aldığı 1973 yapımı 'Yalancı Yarim' filminde de rol almıştı.

Öne Çıkanlar