UBER, 'lüks' siyah taksi ile yeniden İstanbul'da hizmet verecek

UBER, 'lüks' siyah taksi ile yeniden İstanbul'da hizmet verecek
Şirketin Türkiye ofisinden yapılan açıklamada taşıma ücretinin UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılacağı bilgisi verildi.

Uluslararası ulaşım ağı UBER Türkiye, daha lüks ve konforlu bir yolculuk isteyenler için 8 kişilik Uber Siyah Taksi ile hizmet vereceğini açıkladı. UBER geçmiş dönemde UBER XL olarak bilinen hizmetin, Uber Siyah Taksi ve üzerinde 'Lüks taksi' yazılı bantlarla yeniden hizmete gireceğini duyurdu.

Türkiye'de sarı taksiciler ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda geçen yıllarda yasaklanan UBER, açtığı davayı kazanınca yeniden hizmete başlamıştı.

8 KİŞİLİK SİYAH TAKSİ İSTANBUL'DA

Lüks taksi olarak nitelendirilen hizmete ilişkin UBER Türkiye'nin Twitter'dan yapılan açıklamasında, "Uber Siyah Taksi İstanbul'da! 8 yolcu kapasiteli, aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip araçlarla Siyah Taksi artık Uber ayrıcalığıyla hizmetinizde. Hemen siz de çağırın, daha lüks ve konforlu bir yolculuğun tadını çıkarın!" denildi.

SİYAH TAKSİ HİZMETİ UKOME TARAFINDAN BELİRLENEN TARİFEYE GÖRE HİZMET VERECEK

UBER Türkiye, lüks taksi olarak nitelendirdiği hizmetine ilişkin yasal dayanağı hakkında da şu bilgi verildi:

"Siyah Taksi hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 28.12.2016 tarih ve 2016 / 9-6 sayılı kararı ile düzenlenen siyah renk lüks taksi olarak kullanılabilecek tahditli ticari taksi plakası taşıyan araçlar tarafından sunulmaktadır. Fiyatlandırma UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılmaktadır." 

UKOME KARARINA GÖRE TAKSİ SEGMENT LİSTESİ

UBER Türkiye'nin dayanak gösterdiği UKOME kararına göre taksiler birden fazla segmente ayrılıyor. Söz konusu kararda, "2016-9-6 UKOME Kararına istinaden C segment grubundaki fosil yakıtlı araçlar sarı taksi olarak, C segmenti yüzde 100 elektrikli motorlar, D segmenti ve 8 1 Koltuk Kapasiteli MPV (Çok Amaçlı Panelvan) araçlar turkuaz taksi, E ve üstü segment grubundaki araçlar ile 8 1 kapasiteli Mercedes Viano, Mercedes Vito, Volkswagen Carevelle araçlar da siyah taksi olarak çalışacaklardır" denildi.

Öne Çıkanlar