Üç suikastçı istihbaratı ciddiye alınmalı

Üç suikastçı istihbaratı ciddiye alınmalı
'Avrupa'daki bazı akademisyen, gazeteci ve siyasetçilere suikast iddiaları ciddiye alınmalı'

HABER MERKEZİ-  Hürriyet Yazarı Murat Yetkin, bugünkü yazısında HDP Milletvekili Garo Paylan'ın, 'Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki muhalif akademisyen, gazeteci ve siyasetçilere suikast girişimi olacak' iddialarını köşesine taşıdı. 

Yetkin, 'Üç suikastçi istihbaratı ciddiye alınmalı' başlıklı yazısında Garo Paylan ile yaptığı telefon görüşmesini köşesine taşıdı.

Yetkin, Paylan'ın suikast girişiminin hedefindeki bazı isimlerin bulundukları ülkelerde resmi korumaya alındığı bilgisini de kendisiyle paylaştığını yazdı.

Yetkin, bugünkü yazısında şu ifadelere yer verdi: "Paylan, bu yapının Ogün Samast gibi üç suikastçıyı bu tip cinayetler için görevlendirdiğini de ileri sürüyordu.Dünkü telefon görüşmemizde Paylan’a bu yapının ne olduğu konusunda bilgisi olup olmadığını sordum. Hayır, yoktu, 'Almanyalı Osmanlılar' gibi ne olduğu belli olmayan örgütlerin adı basında geçiyordu ama Paylan’ın başka kuşkuları vardı"

Paylan'ın kendisine, "Türkiye’deki siyasi gerginliğe bakıp durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar da olabilir" dediğini dile getiren Yetkin, organizasyonun daha ciddi başka bir örgütlenme tarafından da gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. 

Yetkin,  9 Ocak 2013’te Paris’teki Kürt Enformasyon Merkezinde PKK’li Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmesi olaylarını da hatırlattı. 

YAZININ TAMAMI İÇİN: ÜÇ SUİKASTÇİ İSTİHBARATI CİDDİYE ALINMALI

Öne Çıkanlar