HDP Meclis'e taşıdı: Uçaklarda 'anons var' ama sosyal mesafe yok

HDP Meclis'e taşıdı: Uçaklarda 'anons var' ama sosyal mesafe yok
HDP, ‘sosyal mesafe’ uyarıları yapılan uçaklarda fiziki mesafeye dikkat edilmemesini Meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na uçaklarda sosyal mesafe olmamasını sordu.

Ölümcül sonuçları olan Coronavirusün etkilerinin sürdüğünü belirten HDP’li Uca, Dünya Sağlık Örgütünün virüsten korunmanın en önemli yollarından biri olduğunu söylediği 'en az bir buçuk metrelik sosyal mesafeye dikkat edilmesi' uyarısını hatırlattı.

"Bundan dolayı dünyada ve ülkemizdeki tüm kamusal alanlarda sosyal mesafeye dikkat edilmesiyle ilgili uyarılar bulunmaktadır. Bu uyarıları, virüs tehlikesini en fazla barındıran yerlerin başında gelen havaalanlarında da görmek mümkün" ifadelerini kullanan Uca, "Ancak havaalanlarının her noktasında bu uyarıların asılı olmasına ve havalimanı içindeki koltukların sosyal mesafeye uygun düzenlenmesine, hatta uçaklarda "sosyal mesafeye dikkat" anonsları yapılmasına rağmen, buna uygun bir şekilde bilet satışları yapılmamakta, yolcular neredeyse temas mesafesinde, kişisel alanı ihlal edecek yakınlıkta, yan yana oturtulmaktadır" diye belirtti.

BAKANA 2 SORU

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Uca, önergesinde şu soruları yöneltti:

"1-Sosyal mesafenin önemine dair resmî kurumlarca açıklama yapılmasına, her yere uyarılar asılmasına, hatta uçaklarda "sosyal mesafeye dikkat" anonsları yapılmasına rağmen üç kişinin yan yana, neredeyse temas halinde oturtulmasının nedeni nedir?

2-Uçaklarda sosyal mesafeyi korumaya yönelik herhangi bir düzenleme yapılacak mı? Bir düzenleme yapılmaması halinde, uçaklarda virüsün bulaşma riskinin önüne geçilmesine ilişkin nasıl bir yol izlenecektir?"

Öne Çıkanlar