Ücretli öğretmenler: Adımız öğretmen ama taşeron olarak çalıştırılıyoruz

Ücretli öğretmenler: Adımız öğretmen ama taşeron olarak çalıştırılıyoruz
Koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu olarak evlerine gönderilen ücretli öğretmenlere, dersleri yapamadığınız için size ödeme yapamıyoruz' yanıtı verildi.

ARTI GERÇEK - Koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu olarak evlerine gönderilen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezleri'nde görevli ücretli öğretmenlere, 'dersleri yapamadığınız için size ödeme yapamıyoruz' açıklaması yapılarak evlerine gönderildi.

Taşeron olarak tanımlanmasa da taşeron gibi çalıştırılan ücretli öğretmenler 'aldığımız ücrete maaş denmiyor ama yaptığım işe öğretmenlik' dediyor diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

'ASIL MEVZUATA UYMAYAN TAŞERON ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ'

Artı TV'de yayınlanan Musa Özuğurlu'nun sunduğu Medya Kritik programında, yaşadıkları sorunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Berivan Sert, koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu olarak evine gönderilmesinin ardından yaşadıklarını anlattı. Aldıkları ücrete maaş denmediğini ama yaptıkları işe öğretmenlik dendiğini söyleyen Sert, şöyle konuştu:

"Pandemi nedeniyle, derslerimizi yapamadığımız için zorunlu olarak evlerimize gönderildiğimiz için kendi isteğimiz dışında evlerimize gönderildiğimiz için bu sebeple size ödeme yapamayız, bu mevzuata uygun değil dediler. Fakat, mevzuata uygun olmayan aslında taşeron öğretmenlik.

'İSMİMİZ BÖYLE KONULMAMIŞ AMA TAŞERON OLARAK ÇALIŞTIRILIYORUZ'

Biz şöyle düşünüyoruz, eğer bu süreci evde geçireceksek ve bu sürecin sonu belli değilse bize ders ücretlerimiz yapılmış gibi derslerimiz verilmeli. Biz zaten bunun karşılığını yıl içinde pek çok şekilde Milli Eğitim Bakanlığına, kursiyerlerimize ve Halk Eğitim Merkezleri’ne yapıyoruz.

Eğer bu bir 'kazan kazan' sistemiyse, 'sen bana ders ver ben sana para vereyim' sistemiyse, biz bunu zaten yapıyoruz.

Benim hala kursiyerlerimle telefon görüşmelerim, canlı bağlantılarım, video görüntülü görüşmelerim var. Aldığım ücrete maaş denmiyor ama yaptığım işe hocalık deniyor. Taşeron olarak çalışıyoruz. İsmimiz böyle konulmamış ama koşullarımız bu.

Öne Çıkanlar