'Uçurumun Kıyısında Türkiye' belgeselinin fragmanı yayınlandı

'Uçurumun Kıyısında Türkiye' belgeselinin fragmanı yayınlandı
Prömiyeri Berlin'de gerçekleşecek 'Uçurumun Kıyısında Türkiye' belgeseline İmre Azem, Fatih Polat, Mücella Yapıcı ve Christian Beetz katılacak.

KÜLTÜR & SANAT - Yönetmen İmre Azem ve ana karakterlerden Fatih Polat, Mücella Yapıcı ve yapımcı Christian Beetz’in katılımı ile gerçekleşecek Berlin'deki gösterimde film Türkçe ve Almanca altyazılı sergilenecek. Gösterimin ardından Türkiye'deki güncel durumların konuşulacağı bir de panel gerçekleştirilecek.

Belgesel Türkiye'de yaşanan radikal değişimi içeriden bir bakışla ele alıyor. Türkiyeli yönetmen İmre Azem, bir yıllık olağanüstü hal dönemi boyunca dört ana karakteri takip ediyor: Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, KHK ile üniversiteden ihraç edilen ilk akademisyenlerden mimar Gül Köksal, kent hakkı aktivisti Deniz Özgür ve Gezi'nin Mücella ablası, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Mücella Yapıcı.

30 Haziran saat 19.00'da, City Kino Wedding'de (Berlin) gerçekleşecek belgeselin gösterimi ücretsiz. Belgesel, 11 Temmuz'da ise aynı zamanda çalışmanın destekçisi de olan Arte TV'de gerçekleşecek. (Evrensel)

 

Fragman: Uçurumun Kıyısında Türkiye (bir OHAL belgeseli) from Kibrit Film on Vimeo.

Öne Çıkanlar