'Uçurumun Kıyısında Türkiye' gösterimde

'Uçurumun Kıyısında Türkiye' gösterimde
Türkiye'nin son bir yılını içeriden izleyen belgesel 4 karakterle sorunları ele alıyor. Belgeselin Arte Televizyonundaki gösterimi ise 11 Temmuz'da...

KÜLTÜR SANAT - ‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ belgeselinin prömiyeri Berlin'de gerçekleştirilecek. Yönetmen İmre Azem ve ana karakterlerden Fatih Polat, Mücella Yapıcı ve yapımcı Christian Beetz’in katılımı ile gerçekleşecek gösterimde film Türkçe ve Almanca altyazılı sergilenecek. Gösterimin ardından Türkiye'deki güncel durumların konuşulacağı bir de panel gerçekleştirilecek.

Panelin katılımcıları İmre Azem, Fatih Polat, Mücella Yapıcı, Erk Acarer ve Muzaffer Kaya'dan oluşurken,  moderatör Ebru Taşdemir. Panel boyunca Türkçe ve Almanca tercüme yapılacak.

Belgesel Türkiye'de yaşanan radikal değişimi içeriden bir bakışla ele alıyor. Türkiyeli yönetmen İmre Azem, bir yıllık olağanüstü hal dönemi boyunca dört ana karakteri takip ediyor: Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, KHK ile üniversiteden ihraç edilen ilk akademisyenlerden mimar Gül Köksal, kent hakkı aktivisti Deniz Özgür ve Gezi'nin Mücella ablası, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Mücella Yapıcı.

30 Haziran saat 19.00'da, City Kino Wedding'de (Berlin) gerçekleşecek belgeselin gösterimi ücretsiz. 

Gebrueder Beetz Film Produktion'un yapımı olan belgeseli, ZDF ve Kibrit Film ortak yapımı.

Belgesel, 11 Temmuz'da ise aynı zamanda çalışmanın destekçisi de olan Arte TVde gerçekleşecek. 

Yönetmen İmre Azem'in daha önceki belgeselleri arasında, 'Asos Mülteciler'  (2015),  'La Mekan: Metalaşan Kentin Çöküşü' (2015), 'Agorafobi' (2013), 'Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir' de (2010) yer alıyor. 

 


 

Öne Çıkanlar