Ukrayna askeri sağlık servisi başkanı: Rus esirlerin hadım edilmesi için talimat verdim

Ukrayna askeri sağlık servisi başkanı: Rus esirlerin hadım edilmesi için talimat verdim
Ukrayna askeri sağlık hizmeti başkanı Gennadiy Druzenko, önce hümanizm vurgusu yaptı ardından 'Ruslar insan değil hamamböcekleri oldukları için' tüm yaralılara hadım emri verdiğini açıkladı.

Ukraina 24 kanalına konuşan Ukrayna askeri sağlık hizmeti başkanı Gennadiy Druzenko, ele geçirdikleri yaralı Rus askerlerin tümünü  hadım etme talimatı yayınladığını söyledi.

Druzenko, Rusların "insan değil, hamamböcekleri oldukları için tüm yaralıların hadım edilmesi için katı emirler verdiğini" söyledi.

Sol Haber'in aktardığı habere göre, Druzenko şu ifadeleri kullandı:

"Bilirsiniz benim ne kadar büyük bir hümanist olduğumu. Eskiden şunu söylerdim, 'yaralanmış bir düşman artık bir düşman değil, hastadır'. Ama [Ruslar] insan değil, hamamböcekleri oldukları için tüm yaralıların hadım edilmesi için katı emirler verdim. Bizim doktorlarımız hastaları kurtarmak için çabalar ancak Ruslar burada ölecek."

DailyMail'in haberinde ise konuya dair şu ifadeler yer aldı:

"Druzenko'nun yaptığı bir kabadayılık mı yoksa Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal edecek gerçek bir emir mi olduğu henüz bilinmiyor.

BU TALİMATI GEZİCİ HASTANENİN DOKTORLARINA VERDİ

2014'ten bu yana, erkek ve kadın yaklaşık 500 doktor, Druzenko'nun mobil hastanesinde çalıştı.

Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçı cumhuriyetlere yakın çatışma bölgesinde sivil doktorlar ve hemşireler görevlendiren İlk Gönüllü Gezici Hastane'yi kurdu. 

Ukrayna-24 kanalında ünlü Rus televizyon sunucusu Yevgeny Kiselyov'a şunları söyledi: "İnanın, Ruslar burada ölecek. Buraya gelenler, Ukrayna topraklarındaki kabuslarını hatırlayacaklar. Almanların Stalingrad'ı hatırladıkları gibi."

YAKALANIRSA RUS YASALARINA GÖRE YARGILANACAK

Rus Soruşturma Komitesi yorumlara ceza davası açtı, yani Druzenko yakalanırsa Rus yasalarına göre yargılanacak.

Ukrayna Mobil Hastane projesinin başkanı Gennady Druzenko, bir Ukrayna televizyon kanalında canlı olarak Rus Silahlı Kuvvetlerinin esir askerlerine karşı şiddet çağrısında bulundu.

'Bu talimatı gezici hastanelerin doktorlarına verdi.'

Vladimir Putin'in üniversiteden eski sınıf arkadaşı olan komite başkanı Alexander Bastrykin, 'hukuka ve tıp etiği normlarına aykırı' olan hadım etme talebi üzerine ceza davası açtı.

Druzenko, Rusya'nın uluslararası arananlar listesine girecek."

 

Öne Çıkanlar